Binder verjame, da je KTM pripravljen na naslov prvakov MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2021 .

Brad Binder, ki je ekipi KTM lani na Veliki nagradi Češke privozil prvo zmago v razredu MotoGP, je trdno prepričan, da se letos njegovo moštvo lahko bori za naslov svetovnih prvakov.

Lani je KTM zabeležil kar tri zmage, poleg Binderjeve še dve po zaslugi Miguela Oliveire, ki je kot dirkač poltovarniškega moštva Tech3 zmagal še v Avstriji in na domači Portugalski. Oliveira je zdaj združil moči z Binderjem v tovarniški ekipi KTM, ki je letos ostala brez razvojnih koncesij, kljub temu pa sezono začenjajo z novim pogonskim agregatom, medtem ko ostale ekipe zaradi zamrznitve razvoja, morajo nastopiti z lanskimi.

Brad Binder je moštvu KTM v sezoni 2020 privozil prvo zmago v razredu MotoGP, letos pa verjame, da se lahko borijo za naslov.
Brad Binder je moštvu KTM v sezoni 2020 privozil prvo zmago v razredu MotoGP, letos pa verjame, da se lahko borijo za naslov.

“Lani smo pokazali, kako močan je naš paket, letos pa se mi zdi, da lahko le še napredujemo,” je povedal Binder. “Verjamem, da imamo ekstremno konkurenčen paket zato sem trdno prepričan, da imamo vse, kar je potrebno, da se vmešamo v boj za naslov prvakov.”

Letošnji KTM RC16 naj bi bil v osnovi podoben lanskemu, Južnoafričan pa vendarle meni, da bodo imeli prednost v primerjavi s tekmeci. “Kolikor vem, je osnova precej podobna lanskemu motociklu, vendar pa imamo veliko stvari, katere moramo preizkusiti na testiranjih. Verjetno imamo majhno prednost, saj smo edini, ki smo lahko spremenili pogonski agregat.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish