Binder se je odzval na Rossijeve kritike “mogoče je nekoliko občutljiv”

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2021 .

Brad Binder se je odzval na kritike Rossija, da dirkači, kot je Binder nimajo nobenega spoštovanja do ostalih bolj izkušenih dirkačev na dirkališču. Rossi je dejal takoj po dirki v Katarju, da je dirkačem kot so Binder in podobni mar za ostale dirkače na dirkališču.

“Mogoče je nekoliko občutljiv. Ne čutim, da sem naredil karkoli narobe,” je dejal v zagovor Brad Binder.

Binder ne dosega najboljših rezultatov tudi na drugem dirkaškem vikendu v sezoni in med dajanjem razlogov zakaj je tako je prišlo tudi do vprašanja glede obtožbe Rossija na njegov račun prejšnji vikend. Po njegovem mnenju med prehitevanjem ni bilo nič narobe in ni bilo nobenega stika.

“Ampak po pravici povedano se ga sploh nisem dotaknil. Mogoče je nekoliko občutljiv. Ne čutim, da sem naredil kaj narobe.  Šel sem mimo njega. Sprostil je zavoro in hotel zapreti prostor na stezi. Tudi jaz sem sprostil zavoro, konec zgodbe,” je še dodal Binder.

Binder je dodal, da že čuti spremembe in napredek, ki so ga razvili v ekipi proti prejšnjemu dirkaškemu vikendu.

Spomnimo, kakšna obtožba je doletela Binderja in podobne dirkače s strani Rossija.

Incident ni zahteval posredovanja Race Directiona, ki se je zgodil v prvem krogu. “Zame to ni zelo odvisno od položaja, je pa zelo odvisno od različnih dirkačev. Imate veliko dirkačev, ki so bolj čisti in vozijo z veliko spoštovanja do nasprotnikov. Mogoče je v tem primeru beseda spoštovanje prevelika, vendar je težko razumeti mejo, ker se včasih včasih dotakneš drugega dirkača, a se ga nisi poskusil dotakniti. Nekateri kolesarji razmišljajo samo o svoji dirki in ne o drugih,” je dejal Valentino Rossi po dirki v Katarju.