Binder po težkem prvem dnevu v Avstriji ne lovi zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2020 .

Čeprav je Brad Binder z zmago v Brnu močno dvignil pričakovanja pred KTM-ovo domačo dirko na Red Bull Ringu ta konec tedna, pa Južnoafričan opozarja, da se mu po težkem prvem dnevu v Avstriji ne mudi še enkrat zmagati.

Binder je prvi prosti trening končal na šestnajstem mestu z osmimi desetinkami sekunde zaostanka za najhitrejšim časom, ki ga je postavil njegov moštveni kolega Pol Espargaro. Oba dirkača moštva KTM sta izpustila popoldanski trening, a kljub temu Binderja zaostanek ne skrbi. “Najboljše pri vsem tem je, da se mi ne mudi znova zmagati,” je povedal. “Vedel sem, da bo petek težak, vendar bi bilo nekoliko bolje, če bi vozili tudi na drugem treningu, saj dopoldan nisem odpeljal dobrega kroga. Od osmih desetink sekunde zaostanka jih pet desetink izgubim samo v enem sektorju, oziroma sedem desetink v primerjavi z Andreo Doviziosom (drugi najhitrejši na FP1).

Torej moram popraviti le ta sektor steze in sem že v boju za najvišja mesta, zato sem precej zadovoljen.”

Binder na stezi Red Bull Ring še ni vozil motocikla razreda MotoGP, čeprav je moštvo junija tu opravilo zasebna testiranja. Lani je tu v razredu Moto2 zmagal, toda razlika med motocikli teh dveh razredov ga je nekoliko presenetila. “Bilo je malce čudno, saj moraš zavirati precej pozno, zato se nimaš časa pripraviti na pospeševanje iz zavoja, tako kot v Moto2. Pričakoval sem ravno nasprotno.”

Priznal je, da je bil zaradi lastnosti steze na motorju kar malce izgubljen. “Proga je precej bolj zapletena, kot se zdi na prvi pogled. Videti ni nič posebnega, saj nima veliko ovinkov, toda tu je težko biti hiter, še posebej na motorju razreda MotoGP. Zavorne poti so zelo dolge, hkrati pa je težko preprečiti, da se prednje kolo dvigne od tal. Med vožnjo moraš zato misliti na veliko podrobnosti, žal pa smo danes izgubili veliko časa na drugem treningu. Sem pa k sreči proti koncu prvega treninga ujel ritem. Naredil sem lep korak naprej, saj sem bil na začetku izgubljen,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish