Bianchi bi nadomestil Alonsa ali Raikkonena

Jules Bianchi
Avtor prispevka: , objavljeno 20. julija 2015 .

V zadnjih dneh je veliko črnila prelitega okrog tega, kdo bi lahko oziroma kdo bo pri Ferrariju zamenjal Kimija Raikkonena. V soboto pa so mediji pisali o smrti Julesa Bianchija, dirkača Marussie in rezervnega dirkača moštva Ferrari.

Luca di Montezemolo, odpuščeni predsednik Ferrarija, pa je poskrbel za nov šok, saj je dejal, da so pod njegovim vodstvom v Ferrariju nameravali Bianchija posesti v Raikkonenov dirkalnik, potem ko naj bi letos dirkal v Sauberju.

“Jules Bianchi je bil eden izmed nas,” je dejal di Montezemolo. “Bil je član Ferrarijeve družine in dirkač, ki smo ga izbrali za naprej, ko se bo sodelovanje z Raikkonenom končalo,” je še dodal.

Bianchi naj bi le nekaj dni pred nesrečo v Suzuki dejal, da je pripravljen prestopiti v Ferrari, ko se je ugibalo o tem, kdo bo ob Raikkonenu nadomestil odhajajočega Fernanda Alonsa. “Seveda sem pripravljen. Delal sem na tem, vse odkar sem se pridružil Ferrarijevemu programu mladih dirkačev leta 2009,” je takrat dejal Bianchi. “Po dveh sezonah v formuli ena imam izkušnje in sem pripravljen. Meni se to zdi logičen korak, če se ponudi priložnost. Trenutno imata oba dirkača pogodbo, toda če se ponudi priložnost, bo to dobro zame,” je še dejal pred nesrečo.

One Comment

  • David Pipan

    sei to je bilo pricakovano… nic novega to so ze govoril ko so ga dal v maruso prav s tem razlogom da bi nekoc dirkal za maranello.Bil je pa tako ali tako clan ferrarijeve akademije,tako kot sta bila ricciardo ter kvayt pri red bul-u.V glavnem skoda ga je bilo,ker je biv edini dirkac ki je imev se poleg talenta nekaj vec..Z veseljem ga je bilo spremljati kako je premagoval moštvene nasprotnike..da o monaku ne govorimo kapo dol

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja