Biaggi: Marquez še ni na vrhuncu forme

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2017 .

Marc Marquez kljub četrtemu osvojenemu naslovu svetovnega prvaka razreda MotoGP, po besedah nekdanjega italijanskega dirkača Maxa Biaggija, še ni pokazal vsega. Španec bo po njegovem mnenju v naslednjih letih vozil še bolje.

Marquez je v letošnjem boju za naslov prvaka uspel premagati Andreo Doviziosa in je tako v njegovi peti sezoni v kraljevem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu osvojil četrto krono prvaka. Z vsega 24 leti je postal najmlajši štirikratni prvak najvišjega razreda, s čimer je za eno leto izboljšal rekord, ki ga je držal Valentino Rossi, ki je svojo četrto lovoriko osvojil pri 25. letih.

Biaggi, je bil ob svojem prvem nastopu v MotoGP star že 25 let, je tako prepričan, da lahko Marquez v naslednjih letih, ko bo bolj zrel in bo nabral dodatne izkušnje, pokaže še več.

“Marquez je svetovni prvak, ker je najboljši dirkač,” je Biaggi povedal za italijanski Motosprint. “Le poglejte, kaj vse je osvojil pri le 24 letih. Najbolj zanimivo pa je, da po mojem mnenju še ni dosegel svojega najvišjega nivoja, zato menim, da bo najboljše šele pokazal.”

Ker se Marquezova pogodba s Hondo izteče ob koncu prihodnje sezone, se že veliko ugiba tudi o tem, da se bo Španec preizkusil na motociklu drugega proizvajalca. Biaggi je ob tem prepričan, da bi mladi Španec letos postal prvak tudi, če bi dirkal z Ducatijem, saj so najboljši trije motocikli zdaj precej izenačeni.

“Dan danes najboljše tri ali štiri dirkače loči le nekaj desetink, zato mislim, da so vsi motocikli precej izenačeni. Menim, da bi postal svetovni prvak tudi na katerem drugem motociklu,” je prepričan Italijan. “Zagotovo bi zmagal tudi z Ducatijem. Ne moreš ostati ravnodušen ob tem, ko vidiš, kaj Marquez počne na motociklu. Ko drsi, ostaneš brez besed, ali pa, ko skoraj pade, pa se vseeno reši. Tu ne gre le za srečo, temveč za njegovo sposobnost obvladovanja motorja. Tega je zmožen le on,” še dodaja štirikratni svetovni prvak 250-kubičnega razreda ter svetovnega prvenstva Superbike.

Želiš koledar Marc Marquez 2018? Oddaj naročilo TUKAJ!