Bezzechi: Namesto da bi upočasnjeval sem pospeševal

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2023 .

Marco Bezzecchi je razkril, da je na dirki MotoGP za Veliko nagrado Velike Britanije padel zaradi močnega aerodinamičnega učinka.

Dirkač ekipe VR46 si je v Silverstonu obetal boj za zmago, toda po napaki na zaviranju v hitri ovinek Stowe, v šestem krogu dirke, se je Italijan znašel na tleh in tako izgubil pomembne točke v boju za naslov svetovnega prvaka. “Na tistem delu steze sem bil hiter, toda v tistem krogu mi je na zaviranju zaprlo krmilo, ko sem se dotaknil zavor,” se spominja Bezzecchi. “Zavore sem zato popustil, zaradi česar sem ujel Peccovo zavetrje in namesto, da bi zmanjševal hitrost, sem pospeševal. Zato sem moral zavirati močneje, ker pa je bila sprednja guma povsem na meji, sem padel.

Če pomislim zdaj, bi moral pred zaviranjem zapeljati bolj iz Peccovega zavetrja, vendar nisem pričakoval tako velikih težav na zaviranju, saj nisem zaviral nič pozneje ali kakor koli drugače, kot v prejšnjih krogih. Poskušal sem ostati blizu, saj sva bila do takrat zelo daleč pred Aleixom (Espargarojem).”

Bezzecchi je po padcu ostal brez točk, Bagnaia pa je prednost pred njim v točkovanju prvenstva MotoGP povečal na 47 točk, za nameček pa ga je v skupni razvrstitvi prehitel še Jorge Martin.

“Žal mi je zaradi prvenstva, čeprav se z njim ne obremenjujem preveč. Bolj mi je žal zaradi dirke same, saj sem bil hiter v vseh pogojih in lahko bi se boril za zmago, zato je škoda, da smo končali v pesku.”

Bezzecchi bi v prihodnji sezoni v roke lahko dobil najnovejši Ducatijev motocikel, toda le pod pogojem, da prestopi v ekipo Pramac. “Za zdaj želim predelati današnji dan. Potem se bom vrnil domov in se pogovoril z menedžerjem o tem, kakšna je situacija za prihodnjo sezono. Vendar je za zdaj bolj pomembno, da ostanemo pozitivno naravnani po tako težkem dnevu in da se v Avstriji vrnemo v formi, kakršno smo pokazali tukaj v petek.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj