Bezzecchiju tretji trening v Portimau

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2023 .

Marco Bezzecchi je postavil najhitrejši čas tretjega prostega treninga v Portimau (1:38.577). Drugi čas je tokrat postavil Fabio Quartararo pred Aleixom Espargarojem ter Francescom Bagnaio. Aktualni svetovni prvak je bil eden treh dirkačev, ki so med treningom padli, potem, ko je izgubil nadzor nad motociklom na zaviranju v prvi zavoj.

Peti čas je tik ob koncu postavil Miguel Oliveira pred štirimi španskimi dirkači – Alexom Marquezom, Maverickom Vinalesom, Jorgejem Martinom in Joanom Mirom. Slednji je bil tudi tokrat najbolje uvrščeni dirkač Honde. Deseterico je zaključil Enea Bastianini, ki je osem minut pred koncem padel v petem zavoju.

Tik za najboljšo deseterico so se zvrstili Takaaki Nakagami, Franco Morbidelli ter najhitrejši od včeraj Jack Miller.

Rezultati sledijo…

Prvi padec smo videli že po slabih dveh minutah, ko je Luca Marini v ogrevalnem krogu trčil z Jackom Millerjem.

Trening, ki tokrat ni štel praktično za nič, saj sta za uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino štela samo prva dva treninga je najhitreje začel Fabio Quartararo, ki je nekajkrat izboljšal najboljši današnji čas preden ga je po desetih minutah prehitel Marco Bezzecchi. Njegov čas do konca ni uspel izboljšati nihče. Ker ta trening ni imel posebne vrednosti tokrat nismo spremljali veliko zanimivega dogajanje, saj so dirkači predvsem pazili, da s padcem ne bi uničili motocikla pred kvalifikacijami.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj