Besedni dvoboj Lorenza in Doviziosa

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2018 .

Napetost med obema dirkačema tovarniškega moštva Ducatija je po končanem poletnem premoru znova narasla.
Jorge Lorenzo, ki se je moštvu Ducatija pridružil v lanski sezoni, ob koncu letošnje pa jo bo tudi zapustil je že pred časom obtožil Doviziosa, da mu ta želi škodovati.
Italijanski dirkač, ki je v lanski sezoni povsem zasenčil španskega dirkača je na to odgovoril, da njegov pristop na Ducatiju enostavno ne deluje. Po nekoliko slabšem začetku letošnje sezone je Lorenzo uspel zmagati na dveh zaporednih dirkah ter se tako Italijanu v skupnem seštevku približati na tri točke zaostanka. To je zagotovo vplivalo na Doviziosa, ki pred dirko v Brnu o Špancu dejal:
“Zmagal je dve dirki. Ti dve zmagi ne moreta rešiti problemov nastalih v zadnjem letu in pol. Lorenzo ni podpisal za to, da bi zmagal samo dve dirki. Svojega mnenja ne bom spreminjal.”

 

Na ta komentar se je odzval Lorenzo, ki je na to odgovoril:
“O tem sem že naveličan govoriti. Mi je pa žal, da to slišim, saj ko sem imel jaz lani težave in je on zmagoval sem mu vedno ploskal. Kar sem rekel v Argentini – je bilo za vas veliko presenečenje – lahko vidite, da sem imel prav.”
“Želel me je spraviti na kolena, zaradi mojih dosežkov ali pa me je želel zgolj napasti. Kot lahko vidite nisem lagal. To še vedno počne in govori, da moj sistem ni dovolj dober.”
Španec je ob tem poudaril, da Dovizioso ni bil v položaju, da ga lahko kritiziral.
“Mislim, da moj sistem ni tako napačen, saj sem osvojil tri naslove v tem razredu in imam 46 zmag. V svojem drugem letu pri Ducatiju sem običajno hitrejši od njega, toda mogoče bi moral bolj podrobno spremljati njegov sistem, če je bil v svoji najboljši sezoni, ko mu je šlo vse kot si je sam želel drugi. Drugače je vedno četrti ali sedmi.”
“Rekel bi mu naj se bolj kot name osredotoči nase, tako bo vse bolje. Kadar je Lorenzo jezen je to zate veliko slabše.”
Dovizioso je na ta komentar želel nekoliko umititi situacijo.
“Jorge ima svoje zamisli. Jaz ne razmišljam kot on, toda to ni težava. Vsak si ustvari svoje mnenje na podlagi tega kar vidi in kako živi.”
“Mislim, da nima razčiščeno v glavi o tem kaj se je dogajalo. Najin odnos bova kljub temu nadaljevala tako kot sva ga žačela lani, s spoštovanjem.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish