Bernie bi ustanovil ekipo serije GP2

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2015 .

Bernie Ecclestone sicer šteje že kar nekaj let, a njegova motivacija do dirkanja je zelo velike. No sedaj je prišel ven z idejo, da bi ustanovil ekipo serije GP2, ki bi bila namenjena iskanju mladih talentov za vstop v formulo ena. Namreč znano je, da imajo mladi dirkači kar nekaj težav pri vstopu v formulo ena, predvsem zaradi finančnega zalogaja, ki je kar precejšen.

V preteklosti je tako na vrata formule ena potrkalo veliko število dirkačev, a večina izmed njih jih je morala obupati ravno zaradi denarja. Manjše ekipe si namreč ne morejo privoščiti plačevanja dirkačev, ampak ravno nasprotno iščejo takšne s sponzorji in to bogatimi.

Bernie vidi rešitev v ekipi GP2: “Prepričan sem, da je veliko dobrih dirkačev, ki bi morali dobiti priložnost v F1. Veliko jih sploh nikoli ni dobilo te priložnosti. Če je na voljo prosto mesto, potem se išče nekdo z veliko denarja. Menim, da lahko v seriji GP2 naredimo nekaj za te fante.”

Naj spomnimo, da se je v F1 že veliko govorilo o tretjem dirkalniku, no Bernie pa je dejal, da bi lahko bil tretji namenjen mlajšim dirkačem, ki se še niso dokazali v F1: “Na ta način bi morda lahko imeli še tretji dirkalnik. Morda bi lahko tretji dirkalnik uporabili štiri, ali petkrat na leto. Za tem pa bi morda dali priložnost tudi takšnemu dirkaču, da napreduje v redni sedež.”

Foto: formula1.com