Berger: Verstappen je zagotovo eden izmed prihodnjih svetovnih prvakov

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2016 .

Gerhard Berger že v svojih pogovorih in prognozah že večkrat znal dobro oceniti voznike in predvsem nove zvezde na nebu Formule 1. Tako je bilo tudi v njegovem pogovoru za  časnik »Auto Motor und Sport«.

»Zame je Max Verstappen zagotovo eden izmed bodočih svetovnih prvakov. Pri njem mi je všeč njegova moč. Ko ga nekdo prehiti, naredi vse, da ga prehiti nazaj,« ga je ocenil Berger.

V svoji začetni sezoni je mladi Nizozemec v nemočnem dirkalniku ekipe Toro Rosso osvojil zavidljivih 49 točk. »Očitno ga nič ne vrže s tira. Tudi ko je izpadel ali pa stal postrani na dirkališču, je po vezi govoril popolnoma mirno. Prepričan sem, da je to eden izmed naslednjih svetovnih prvakov,« je nadaljeval Berger.

Berger pa ni pohvalil samo Verstappena, ampak tudi njegova sovoznika v ekipi Carlosa Sainza, za katerega  meni, da je v pretekli sezoni naredil odlično delo.

Med trenutno odlične voznike pa je prištel tudi voznika ekipe Red-Bull Daniela Riccarda. »Daniel Riccardo neprestano prehiteva in se bori. Konstantno je hiter, ve kaj hoče in ima tudi zelo dobro in močno osebnost. Ima pa to nesrečo, da je v ekipi, ki se je že malo iztrošila,« je svoje mnenje o njemu zaključil Berger.