Berger: Odhod Ocona bi pomenil veliko izgubo za šport

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2018 .

Nekdanji dirkač Formule 1 Gerhard Berger je prepričan, da bi odhod Estebana Ocona iz Formule 1 pomenil veliko izgubo za ta šport. Možnosti za obstanek francoskega dirkača v Formuli 1 so zelo omejene, predvsem zato, ker je le ta še vedno s pogodbo vezan z moštvom Mercedesa. Edina možna destinacije se tako zdi moštvo Williams. Tu pa nastopi težava saj si moštvo želi pripeljati dirkača, ki bo s seboj prinesel čim več moštvu prepotrebnih denarnih sredstev, tu pa je Francoz v primerjavi z nekaterimi ostalimi dirkači v slabšem položaju. Vodja moštva Mercedes Toto Wolf je tako že dejal, da bo razmislil o morebitni prekinitvi pogodbe z Oconom, če bi bilo to najbolje za njegovo prihodnost.

Prav zaradi dolgoročne pogodbe med Mercedesom in Oconom so nekaterim moštvom – Red Bull, McLaren in Renault onemogočila morebitna pogajanja za podpis nadarjenega francoskega dirkača. Če Ocon ne bi bil s pogodbo vezan k Mercedesu bi bil med najresnejšimi kandidati za prosto mesto pri moštvo Toro Rosso. Francozu tako grozi podobna usoda kot je doletela Pascala Wehrleina, ki je ob koncu lanske sezone izgubil sedež v Formuli 1 in se tako preselil v avtomobilistično serijo DTM, kjer je leta 2016 nastopal tudi Ocon.

Berger je tako dejal:
“Ocona ne bi rad videl v seriji DTM, saj to pomeni, da ne bi bil v Formuli 1. To pa bi bila velika škoda za šport, saj gre za izjemnega dirkača. Moralo bi biti ravno obratno, dirkači bi iz DTM-a odšli v Formulo 1. Po nekaj zadnjih spremembah na dirkaški tržnici, ko je Leclerc podpisal pogodbo s Ferrarijem in Raikkonen s Sauberjem je Ocon na svojem Twitter profilu zapisal, da se v boju za svojo prihodnost v Formuli 1 še ne mislim predati.

“Najprej se moram vsem zahvaliti za vaša prijazna sporočila in podporo, ki jo prejemam vsak dan. Že v preteklosti smo se znašli v težkih situacijah in vedno smo le te premagali. V moji karieri ni bilo lahkih poti. Lahko vam zagotovim, da se ne mislim predati.

Motivacija je na zelo visokem nivoju in moji nekdanji tekmeci sedijo v najboljših dirkalnikih. To mi daje še dodatno spodbudo. Formulo sanjam, igram, ves čas mislim nanjo. Rojen sem za dirkanjem in moj cilj je biti prvak. To bo vedno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish