BERGER o ALBONU in PEREZU: Red Bull je lojalen

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2020 .

Gerhard Berger je bil gost oddaje “Sport und Talk aus dem Hangar-7” na televiziji Servus TV in pri tem govoril o pravkar končani sezoni Formule 1. Avstrijec se je veselil zmage Red Bulla v Abu Dabiju. “Max je izjemen dirkač, je vedno v ospredju in dirka na najvišjem nivoju.

Berger nadaljuje: “Ključ do zmage na finalni dirki sezone je bila sobota. Običajno pri posebni moči Mercedesovega motorja skorajda ni mogoče, da osvojiš pole position, toda Maxu je na stezi Yas Marina Circuit to uspelo. In če potem na dirki ubraniš vodstvo, potem ne voziš v tako imenovanem umazanem zraku in s tem lažje nadziraš dirko. In ravno to je Max tudi storil.

Gerhard Berger je dejal, da je Red Bull lojalen, kar se tiče lastnega podmladka, priznava pa, da bi bila dirkaška naveza Verstappen-Perez zelo močna.

Mladi Tajec Alex Albon je v Abu Dabiju osvojil četrto mesto, toda še vedno ni jasno, ali bo to dovolj, da zadrži svoj sedež pri ekipi Red Bull. Glede vprašanja o Alex Albon ali Sergio Perez, pa je Tirolec dejal: “Tukaj v mojih prsih bijeta dve srci. Z Albonom imajo mladega dirkača, ki ga želijo iz lastnih vrsti spraviti na nivo zmagovalca. Perez pa je konstanta, ki je osvojil dirko Formule 1, kar je dokazal na VN Sakhirja. Če želiš voziti v ospredju, moraš delati z dvema vrhunskima dirkačema. Red Bull pa je znan po tem, da je lojalen, zaradi česar ima Albon svojo priložnost. Kljub temu pa si lahko predstavljam, da bi bila naveza Verstappen-Perez zelo močna.

In na koncu Berger še doda: “Z Maxom Verstappnom imajo v ekipi absolutnega vrhunskega dirkača. Toda potrebno se je tudi zavarovati. Kajti cilj Red Bulla mora biti v tem, da osvoji tako dirkaški kot tudi konstruktorski naslov prvaka v Formuli 1.”     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish