BERGER: Ne smemo MICKA porivati v čevlje očeta MICHAELA

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Že samo zaradi tega, ker nosi znameniti priimek, so pričakovanja pri Micku Schumacherju pred njegovo premierno sezono v Formuli 1 prav posebna. Sin Michaela Schumacherja je s svojima naslovoma v Formuli 3 in nazadnje Formuli 2 dokazal, da je na športnem področju vsekakor kvalificiran.

Na Schumacherjev način je obdelal eno prvenstvo za drugim in če ni takoj osvojil naslova prvaka, je to storil še enkrat, da se resnično nauči tega osredotočenja na prvenstvo,” tako nekdanji dirkač Formule 1 Gerhard Berger na televiziji Servus TV, ki v mladem Nemcu vidi veliki potencial. “Verjamem, da ima Schumacherjeve gene in da bo ubral svojo pot v Formuli 1.” Vendar pa Avstrijec, tako kot mnogi pred njim, svari pred previsokimi pričakovanji. “Ne smemo ga siliti ali porivati v čevlje očeta Michaela,” pravi Berger in poudarja, da mora Mick sam prehoditi svojo pot. “Verjamem, da bo zelo dober dirkač. Kako daleč bo na koncu spel priti, bomo videli.

Gerhard Berger mlademu Micku Schumacherju želi veliko uspeha v Formuli 1, opozarja pa, da ga ne smemo porivati v čevlje očeta Michaela – Foto: HB Press

Pri ekipi Haas, kjer bo dirkal v prihodnji sezoni, se bo moral zadovoljiti z majhnimi žemljicami. Kajti ameriško moštvo je letošnjo sezono končalo na predzadnjem mestu, saj so osvojili le tri točke. Z dvema novincema in skoraj enakimi dirkalniki, naloga v prihodnjem letu ne bo enostavnejša. Kljub temu Berger mlademu Schumacherju stiska pesti, predvsem zaradi usode očeta Michaela. “Žalost in nesreča, ki sta se pojavila, sta še vedno pri vseh nas globoko v kosteh, da lahko rečemo: Edino, kar lahko zares upamo za Michaela je to, da se bo sin znova priključil tja, kje je njegov oče prenehal.” Glede njegovega sina, pa ima Berger tudi osebno zelo visoko mnenje: “Noro prijazen fant, zelo spodoben, zelo vljuden, super možakar,” še doda Avstrijec.         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish