BERGER: LEWISA HAMILTONA razžira njegova ambicioznost

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Gerhard Berger je na avstrijski televiziji Servus TV odkrito spregovoril o situaciji v ekipi Mercedes, kjer je George Russell, zamenjava Lewisa Hamiltona na dirki VN Sakhirja, poskrbel za senzacijo in nemir v ekipi Mercedes.

O sedemkratnem svetovnem prvaku in o vprašanju o najboljšem dirkaču vseh časov, je Avstrijec pojasnil: “Zame je bil Ayrton Senna vedno najboljši dirkač, vse do danes. On je zmogel vse, že pri treh in štirih letih je začel z gokarti. Prvi, ki prihaja v njegovo bližino, je eventualno Lewis Hamilton. Toda šarma, ki ga je imel Senna, ne more imeti.Berger je tudi z zanimanjem spremljal sijajno predstavo Hamiltonove zamenjave na drugi dirki Bahrajna, mladega Georgea Russella.

Gerhard Berger je navdušen nad mladim Russellom, doda pa, da ima sedaj Lewis Hamilton v pogajanju za novo pogodbo težje izhodišče.

 O prihajajočih pogovorih za novo pogodbo Hamiltona z Mercedesom pa je povedal: “Tukaj bi rekel, da gre za stvar denarja. Russell je pokazal, da je prevladujoč dejavnik prav dirkalnik, saj je do zapleta v boksih suvereno vodil na dirki. Sedaj ima Mercedes argument, da lahko pove: ‘Lewis, spusti se malo s svojimi zahtevami!’

Berger: Russell je pokazal, da je prevladujoč dejavnik Mercedesa prav dirkalnik.            

Berger pa tudi ve: “Lewisa razžira njegova ambicioznost. Ko ni mogel dirkati, je ves konec tedna objavljal sporočila. Toda niti enkrat ni čestital svoji zamenjavi Russellu. Želi dominirati in igrati glavno vlogo. Toda Russell je že pokazal, kaj zmore tudi z Williamsom.” O govoricah, da bi lahko Mercedes Bottasa zamenjal za Russella, pa je Berger jasen: “Pogodbe se morajo spoštovati. Koliko vem, ima Bottas veljavno pogodbo za sezono 2021. Zavezali so se, da bodo tudi v prihodnje nastopali z njim,” tako Avstrijec, ki pa doda: “Bottas nima hitrosti Russella. Ali se bodo v zakulisju odločili, da gredo drugo pot, pa ne bi vedel.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj