Belgija Gerčarju prinesla novih 6 točk

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2015 .

Na štirinajsti dirki letošnje sezone MXGP je motokrosist Klemen Gerčar ponovno pokazal, da se vztrajno delo izplača. Obe dirki je končal na osemnajstem mestu in tako osvojil šest novih točk, zdaj jih ima na svojem računu 17 in je na 32. mestu v skupnem točkovanju.

Dirka v Belgiji, kjer so se dirkači v MXGP zbrali na mivkasti progi, je bila zelo zahtevna. Klemen je namreč po dirki na Češkem staknil zastrupitev s hrano, ki ga je zelo oslabila in nekaj dni ni mogel trenirati, zato se je v Belgijo podal precej fizično oslabljen. A trma in treningi pred začetkom sezone so se mu to pot poplačali.

»Če pomislim, da sem bil fizično precej izčrpan, potem sem s šestimi točkami lahko zelo zadovoljen. A veliko treninga na mivki pred sezono se je to pot poplačalo, saj sta bili obe vožnji izredno naporni, posebej druga, ko je bila proga že dodobra razrita. Poleg tega je organizator na samo progo dodal nekaj novosti, nekaj t.i. piramid, ki so nam povsem pokvarile ritem, saj smo morali tam zelo upočasniti vožnjo, a si moral potem takoj spet dati vse od sebe. S sobote na nedeljo organizator tudi ni nič popravljal proge, ta konec tedna je bilo skupaj z nami na programu še nekaj drugih dirk, torej si lahko predstavljate, kako razrito stezo smo imeli. A pogoji so bili za vse enaki, za vse je bila dirka naporna, za nove točke sem se dejansko boril do zadnjega ovinka,« je povedal Klemen.

Na letošnji dirki v Belgiji se je pokazalo, da Klemen mogoče ni med najhitrejšimi na en krog, je pa zato na dolge razdalje izredno konstanten, kar je to pot bilo najbolj pomembno, zatorej se je lahko z zanesljivo vožnjo uvrstil tako visoko.

Naslednja dirka v prvenstvu MXGP bo na sporedu čez tri tedne dni v Italiji v Mantovi, ki bo na sporedu namesto dirke v Argentini, a do takrat Klemna čakata še dve dirki v pokalu ADC in sicer v Avstriji in na Nizozemskem. Takoj po dirki MXGP v Italiji pa se bo spet podal nazaj na Nizozemsko, v Assen, na novo preizkušnjo v MXGP. Torej bo letošnje poletje zanj izredno zahtevno.

Ogledate pa si lahko tudi nekaj posnetkov s Klemnovega treninga, avtor posnetkov je Jan Porič.