Bautista v Imoli prvič preizkusil motocikel v deževnih pogojih

Avtor prispevka: , objavljeno 25. aprila 2019 .

Alvaro Bautista je včeraj na dirkališču v Imoli skupaj s svojim moštvenim kolegom Chazom Daviesom opravili zasebni enodnevni test. Omenjeno dirkališče bo namreč med 10.5 in 12.5.2019 gostilo dirkače razreda Superbike. Tako se je lahko nekdanji dirkač razreda MotoGP dobro spoznal s progo, hkrati pa je moštvo pridobilo številne koristne informacije. Glede na to, da je v drugem delu testa pričelo dežavati je imel odlično priložnost prvič preizkusiti motocikel tudi v deževnih pogojih. Prav to je Španec izrazil kot najpomembnejšo stvar testa ter ob koncu novinarjem dejal:

“Danes je za menoj zelo pozitven dan, saj se lahko prvič preizkusil stezo v Imoli. Prej tu še nikoli nisem nastopal zato sem zelo hvaležen moštvo za ponujeno priložnost. To je veliko bolje kot pa, da bi stezo spoznaval šele med dirkaškim koncem tedna.”

“Imeli smo tudi srečo, da je prav proti koncu pričelo še deževati, kar mi je omogočilo prvi preizkus motocikla v takšnih pogojih. Zelo sem zadovoljen, saj sem bil tudi v teh pogojih iz kroga v krog bolj samozavesten. Takšnih pogojev v prvenstvu letos še ni bilo. Rad bi se zahvalil tudi vsem navijačem, ki so prišli, kljub nekoliko slabšemu vremenu in upam, da bomo prihajajoči dirkaški vikend konkurenčni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish