Bautista: Prvenstva je zdaj praktično konec

Alvaro Bautista in Chaz Davies v Laguni Seca
Avtor prispevka: , objavljeno 14. julija 2019 .

Alvaro Bautista je po četrtem padcu na štirih dirkah prav neverjetno že praktično odpisal letošnjo sezono. Bautista je zabeležil rekordni niz enajstih zaporednih zmag na prvih enajstih dirkah sezone, zaradi ogromnega naskoka v točkovanju pa se je zdelo, da Špancu na Ducatiju letošnji naslov prvaka ne uide.

Toda nekdanjemu dirkaču razreda MotoGP je na zadnjih dirkah sreča obrnila hrbet in aktualni prvak Jonathan Rea je v le štirih dirkah naredil 110 točk razlike, ko se je iz 61 točk zaostanka zavihtel v vodstvo z 49 točkami prednosti. Bautista je pred prvo dirko v Laguni Seca sicer kazal vzpodbudno formo, saj se je na kvalifikacijah uvrstil v prvo štartno vrsto, a je nato na dirki vozil za Reo in moštvenim kolegom Chazom Daviesom in v petem krogu padel.

“Na prvi dirki sem še enkrat padel,” je povedal Bautista. “Ne vem točno zakaj. Bil sem v vodilni skupini in niti nisem vozil na vso moč. Bil sem za Daviesom, ko mi je nenadoma spodneslo prednjo gumo. Zelo sem razočaran, saj smo bili ta konec tedna res dobri, oba dirkača Ducatija. Mislim da je sreča, ki smo jo imeli na začetku sezone, izginila. Hitri smo, vendar včasih potrebuješ tudi nekaj sreče.

Kljub vsemu ostajamo pozitivni in močni. Imamo hitrost in lahko se borimo za zmage na vsaki dirki. Celo moštvo mora ostati pozitivno in nadaljevati z delom.”

Toda tudi Bautista je presenečen nad tem, kako hitro se je ogromna prednost v prvenstvu spremenila v velik zaostanek: “Veliko se še lahko zgodi. Na začetku sezone smo imeli ogromno prednost, zdaj pa smo v velikem zaostanku. Toda vse se še lahko obrne. Ostati moramo osredotočeni nase in se truditi izboljšati motocikel. Sam pa se moram potruditi, da bom vozil bolje in da ne bom spet padel.”

Dirkači bodo v Laguni odpeljali še drugo dirko, pred tem pa še Superpole dirko, zatem pa so do konca sezone na sporedu še štirje dirkaški vikendi. Vendar Bautista ni prepričan, da lahko nadoknadi zaostanek do Ree. “Zdaj bomo dali vse od sebe, saj je prvenstva praktično konec zaradi velike razlike v točkah, poleg tega pa bodo prihajajoče dirke potekale na stezah, kjer prej še nisem vozil. Razmišljati moramo od ene dirke do druge, od enega treninga do drugega. Uživati moram na motorju in ga razvijati naprej, ter biti vsak dan boljši.

Če hočeš postati prvak moraš imeti tudi izkušnje in biti umirjen. Za naslov ni dovolj le, da si najhitrejši na vsaki stezi, temveč je potrebna kombinacija vsega. Veliko dirkačev je hitrih, toda biti moraš več, kot le hiter, če hočeš postati prvak. V vsakem primer to sezono nabiramo ogromno izkušenj, ki bodo pomembne za prihodnost,” je še dodal Bautista.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish