Bautista: Ne vem kaj naj še storim

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2018 .

Alvaro Bautista je dejal, da še sam ne ve kaj še bi moral storiti, da bi dokazal, da si zasluži sedež v razredu MotoGP, ki se mu vztrajno izmika. Dirkač moštva Nieto je na zadnji dirki na Sachsenringu osvojil svoj najboljši rezultat po dirki v Mugellu v lanski sezoni. S petim mestom je tako ugnal oba tovarniška dirkača Ducatija. Španec pa se je sedaj znašel v zelo nelagodni situaciji. Njegovo moštvo bo namreč v naslednji sezoni zamenjano z novonastalim Yamahinim satelitskim moštvom – SIC Yamaha. Španec je bil od trenutka, ko je svojo upokojitev naznanil Dani Pedrosa poleg Fabia Quartararoja glavni kandidat za sedež v novonastali ekipi z malezijskim lastništvom. Kot vse kaže pa bo sedež ob Franco Morbidelliju dobil Quartararo. Tako pa bo ostalo prosto le še eno mesto in sicer v ekipi Avintia, kjer pa naj bi finančno močni Karel Abraham zamenjal Xaviera Simeona. Bautista, ki ima ob tem ponudbe tudi moštev razreda Superbike je ob tem dejal:
“Ne vem če se bo izšlo. Odločitev ni moja, sam pa ne vem kaj naj še storim. Zmagam dirko ? Nikomor se  mi ni potrebno dokazovati. Delam enako zavzeto, kot v preteklosti pa ne zato, ker sem v nevarnosti, da izgubim sedež. To ni odvisno od mene, zato nisem jezen.”
Njegovo peto mesto na zadnji dirki je bila že njegova peta uvrstitev med najboljših deset na zadnjih šestih dirkah. To je zanj zelo obetajoče, saj je na prvih treh letošnjih dirkah osvojil le štiri točke. Triintridesetletni dirkač je dejal, da je bila dirka v Jerezu tista prelomna v letošnji sezoni, kjer je našel prave občutke. V lanski sezoni je moral namreč izpustiti testiranja v Barceloni in Jerezu.
“Lani sem izpustil testiranja v Valenciji in Barceloni, zato smo začeli v Sepangu. Tako smo bili v zaostanku. Imeli smo težave s nastavitvami motocikla, ki smo ga dobili od Ducatija.”
“Na prvih treh dirkah smo imeli težave, v Jerezu pa smo nato popolnoma spremenili nastavitve motocikla in delovalo je. To je billo neverjetno. Sedaj se na motociklu resnično počutim zelo dobro. Tako sem pridobil tudi na samozavesti, ki jo bom v nadaljevanju sezone še potreboval

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish