Bautista: Moja prihodnost je odvisna od Pedrose

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2018 .

Alvaro Bautista je dejal, da je njegova prihodnost v razredu MotoGP odvisna od tega ali se bo Dani Pedrosa preselil na novo Yamahino satelitsko ekipo. Pedrosa bo kot vse kaže del nove satelitske ekipe Yamabe, ki bo močno podprta s strani malezijskega naftnega giganta Petronasa. Uradna potrditev dogovora med Yamaho in Petronasom še ni, Pedrosa pa je bo očitno tako sedel na enega izmed njihovih motociklov. Novo moštvo naj bi tako zamenjalo ekipo Angel Nieto (prejšnji Aspar), ki trenutno uporablja eno leto stare Ducatijeve motocikle (Bautista), Karel Abraham pa motocikel izpred dveh sezon. Bautista je tako pred dirko v Assenu dejal, da je njegova edina možnost za sedež v ekipi razreda MotoGP mesto v tej novi ekipi, če se Pedrosa odloči, da ne bo nastopal, drugi sedež naj bi imel zagotovljen Franco Morbidelli.
“Sem v zelo težkem položaju,” je dejal Bautista, ki se trenutno nahaja na petnajstem mestu v skupnem seštevku, z osmim mestom iz Jereza kot njegova najboljša uvrstitev.
“Imel sem zelo zahteven začetek letošnje sezone in ko so pogodbe podpisane že po treh dirkah si povsem iz igre. Kaj se bo zgodilo, če bo tako stopnjeval svojo formo letos in se boril za zmagovalni oder ? Potem ni prostora zame?”
“Edina dobra stvar zame bi bila Yamahino satelitsko moštvo, ki pa je odvisno od tega kaj bo naredil Dani. Če zapusti razred MotoGP, če ostane,… zato moram čakati. Trenutno je to najboljša izbira, potem jih ni veliko. Če moštvo Marc VDS zapusti ta razred potem je izbira še manjša.”
Pedrosa je sprva dejal, da bo odločitev o svoji prihodnosti objavil v četrtek pred dirko v Barceloni. Toda, ker dogovor med Petronasom in Yamaho še ni uraden se naj bi to prestavilo. Tudi na konfrenci pred dirko v Assenu Pedrosa ni želel rakriti nobenih informacij o svoji prihodnosti.
“Vem, da veliko ljudi čaka in čaka, da bi izvedelo informacije, toda žal ne morem povedsti nič drugega kar sem v Barceloni. Mislil sem, da bom lahko kaj razkril, toda stvari se pomikajo počasi. Prej ali slej bom imel kaj za povedati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish