Bautista bi se v MotoGP vrnil le s tovarniškim moštvom

WSBK: Alvaro Bautista bi se v MotoGP vrnil le s tovarniškim moštvom
Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2019 .

Alvaro Bautista je kot novinec v prvenstvu Superbike letos zmagal na vseh izmed devetih dirk sezone, katero je začel na Ducatijevem motociklu V4 R. Španec ima dirkah na Phillip Islandu, Buriramu ter Aragonij kar 39 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Jonathanom Reo, ki je na vseh dirkah v cilj pripeljal na drugem mestu.

Bautista se je Ducatijevemu tovarniškemu moštvu prvenstva Superbike pridružil potem, ko je po lanski sezoni MotoGP ostal brez sedeža v moštvu Angel Nieto, s čimer je, vsaj za zdaj, zaključil devetletno kariero dirkača MotoGP. Po sanjskem začetku nove kariere pravi, da razreda MotoGP ne pogreša, bi se pa tja vrnil, toda le, če bi dobil priložnost voziti tovarniški motocikel. “Trenutno ne pogrešam MotoGP-ja,” je povedal. “Vrnil bi se le s tovarniškim moštvom. Tam bi rad imel konkurenčen motocikel. Nikakor pa si ne želim, da bi se vrnil in imel težave kot prej.”

Španec pa pravi, da se prvenstvo WSBK od MotoGP ne razlikuje le po motociklih, temveč tudi po ozračju v paddocku. “Med dirkači vladajo dobri odnosi. Razlika je občutna pa tudi gledalci se lahko zelo približajo dirkačem.”

Razlog za njegove nedavne uspehe, pa se po mnenju Bautiste skriva v izredno dobrem občutku z motociklom, kakršnega vozi tudi njegov moštveni kolega Chaz Davies, ter poltovarniška dirkača Ducatija, Michael Ruben Rinaldi ter Eugene Laverty. “Navzven moji rezultati zgledajo enostavno dosegljivi, toda niso,” je pojasnil.

“Časi krogov, ki jih dosegam so zelo hitri in ni jih enostavno doseči. Morda se zdi, da se za vodstvo ne borim, toda na dirkah vedno dam vse od sebe. Če lahko zmagam z desetimi sekundami prednosti, potem bom zmagal z desetimi. Če lahko zmagam za desetinko, potem bom zmagal za desetinko. Če je maksimum peto mesto, bom pač peti. Pomembno je, da se z motorjem zelo zabavam. Uživam v vsakem ovinku, na vsakem treningu in vsaki dirki. Na njem imam neverjeten občutek in visoko zaupanje vanj,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish