Bastianiniju drugi trening motoGP z novim rekordom steze Le Mans

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2022 .

Enea Bastianini je z novim rekordom steze Le Mans, 1:31.148, postavil najhitrejši čas drugega prostega treninga MotoGP v Franciji, dirkač Gresini Ducatija pa se je takoj zatem znašel na tleh, a se k sreči ni poškodoval.

Drugi čas treninga, na katerem je kar štirinajst dirkačev razvrščenih znotraj ene sekunde, je postavil Aleix Espargaro, znova pa je bil hiter Alex Rins s Suzukijem. V prvi peterici sta se na koncu znašla še dva Ducatija, in sicer domačin Johann Zarco, ki je v hitrem drugem ovinku spektakularno zapeljal s steze in se skozi pesek izletne cone vrnil na stezo v tretjem ovinku, ter Francesco Bagnaia, ki je tokrat za pet tisočink sekunde ugnal tekmeca za naslov, Fabia Quartararoja na šestem mestu.

V prvi deseterici dirkačev, ki imajo za zdaj zagotovljen vstop v drugi del kvalifikacij, je trening končal tudi Brad Binder, pred Joanom Mirom, ki je v sedmem ovinku padel in dobro razbil enega izmed svojih motociklov, Jorgejem Martinom ter Jackom Millerjem.

Pol Espargaro, najhitrejši dirkač prvega treninga, je bil tokrat trinajsti, moštveni kolega Marc Marquez, ki se je tudi na popoldanskem treningu spektakularno rešil pred padcem, pa je bil štirinajsti.

Rezultati FP2

Združeni časi prvih dveh prostih treningov MotoGP VN Francije 2022