Bastianini zaradi zlomljene lopatice izpušča dirki v Portimau in Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2023 .

Ducatijev dirkač Enea Bastianini bo zaradi poškodbe lopatice na današnji sprint dirki na Portugalskem, moral izpustiti nedeljsko dirko za VN Portugalske ter dirki v Argentini prihodnji teden.

Bastianini je poškodbe utrpel, ko ga je napadel Luca Marini in pri tem padel, ter kolega iz dirkaške akademije VR46 pomedel s steze. Italijan je bil prepeljan v zdravniški center na dirkališču, kjer je prvi pregled pokazal zlom ključnice, nato pa so ga odpeljali še v bolnišnico na nadaljnje preiskave.

Iz Ducatija so sporočili, da bo moral Bastianini izpustiti nedeljsko dirko za VN Portugalske, ter dirko za VN Argentine, ki bo prihodnji konec tedna.

Incident med Bastianinijem in Marinijem so si ogledali tudi sodniki, a se niso odločili za kazen. “Peljal sem svojo linijo in se nagnil nekoliko več, da nebi zadel z Eneo, vendar mi je spodneslo sprednje kolo. Moj motor ga je podrl, za kar mi je žal, vendar se te stvari dogajajo. Vedno obstaja nevarnost da se to zgodi, vendar bi težko presodil, kdo je kriv. Šlo je za dirkaški incident in upam, da se bo hitro pozdravil.”

Bastianinijevo mesto bo na dirki v Argentini najverjetneje prevzel testni in rezervni dirkač Ducatija, Michele Pirro, čeprav odločitev ni še ni uradna.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj