Bastianini v Indoneziji lovi drugo zaporedno zmago: Težko bo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2022 .

Enea Bastianini je na otvoritveni dirki MotoGP sezone 2022 slavil presenetljivo zmago, Italijan pa si zdaj na poltovarniškem Ducatiju ekipe Gresini Racing želi unovčiti dobro formo s testiranj v Indoneziji in postati prvi ne tovarniški zmagovalec dveh zaporednih dirk na različnih dirkališčih po Marcu Melandriju v sezoni 2005.

Bastianini je na testiranjih na dirkališču Mandalika sicer postavil trinajsti čas, a je z lanskoletnim motociklom GP21 krog odpeljal le pol sekunde počasneje, kot dirkač tovarniške Honde, Pol Espargaro. Mladi Italijan zato verjame, da lahko, podobno kot na dirkališču Lusail, s pravilno izbiro gum in pametno vožnjo poseže po najvišjih mestih.

“V Indonezijo prihajamo po neverjetni dirki v Katarju, kjer sem dosegel prvo zmago v MotoGP. Tokrat bo težko zmagati, vendar smo na testiranjih pokazali dobro formo.”

Steza je bila po testiranjih na nekaterih delih preplaščena. “Zato ne vemo, kaj nas čaka, poleg tega pa imamo na voljo drugačne gume, kot na testiranjih. Pričakujem veliko gledalcev in navijačev ekipe Gresini Racing.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj