Bastianini: Prehiteti ‘šefa MotoGP’ Marqueza za stopničke je bilo fantastično

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2021 .

Enea Bastianini je na domači dirki MotoGP v Misanu navdušil s svojo izjemno vožnjo, s katero si je privozil prve stopničke najtežjega razreda motociklističnega prvenstva v karieri.

Dirkač moštva Avintia je dirko za veliko nagrado San Marina začel z 12. mesta, po vsega šestih krogih pa se je že vozil na četrtem mestu. Na poti do stopničk je med drugimi prehitel tudi Marca Marqueza, kar ga je še posebej razveselilo, čeprav je menil, da bi lahko danes tudi zmagal.

“Izjemno je bilo prehiteti vse te dirkače, še posebej Marca, šefa MotoGP,” je povedal. “To je nekaj posebnega tukaj v Misanu. Ko sem videl zaostanek za vodilnimi sem verjel, da lahko tudi zmagam, a sem počasi izgubil hitrost, zaradi česar ni bilo mogoče zmagati.”

Italijan po jutranjih ogrevanjih ni niti slutil, da bi dirko lahko končal na stopničkah, a so mu uspešni dvoboji z dirkači dali dodaten zagon. “Zjutraj sem imel dober tempo, vendar ne dovolj dober za stopničke. Toda na dirki se je nekaj spremenilo in pri zaviranjih v ovinke sem bil zares konkurenčen. To je bilo po mojem mnenju ključno, ko sem prehitel prva dva ali tri, pa sem dobil dodaten zagon.”

Bastianinijev dosežek je še toliko bolj izjemen zaradi dejstva, da dirka na edinem dve leti starem Ducatiju GP19, ki nima tovarniške podpore. “Moj motor ima velik potencial, saj je zelo agresiven. Toda v Aragoniji in tu v Misanu sem mu prilagodil svoj slog vožnje, zato na dirkah vozim bolj sproščeno, posledično pa sem hiter v vseh delih dirke,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish