Bastianini po številnih padcih v Misanu ni pričakoval stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2021 .

Enea Bastianini je prejšnji mesec na dirki MotoGP za VN San Marina v Misanu dosegel senzacionalne prve stopničke, toda po nekaj padcih v soboto pred drugo dirko na tem dirkališču, ni pričakoval, da lahko uspeh ponovi.

Novinec ekipe Avintia se je v soboto kar trikrat znašel na tleh, kvalifikacije pa končal na šestnajstem mestu, štiri mesta nižje, kot pred petimi tedni, zato ni pričakoval, da bi se lahko tudi tokrat boril za stopničke. Toda skozi dirko je hitro pridobival mesta in prav v zadnjem krogu za tretje mesto prehitel Fabia Quartararoja.

“Za mano je naporen konec tedna. V soboto sem v vsega osmih krogih uničil tri motocikle, zato v nedeljo nisem pričakoval stopničk,” je priznal. “Po prvih krogih na dirki sem videl, da imam podoben tempo, kot vodilna (Marc Marquez in Francesco Bagnaia). V zadnjih desetih krogih sem dal vse od sebe, da sem nadoknadil nekaj mest in na koncu sem vozil na četrtem, nato pa sem v zadnjem krogu dohitel še Fabia. Dvoboj z njim je bil zelo čuden, saj se je boril za naslov in ga na koncu tudi osvojil. Sam sem si želel dirko končati na tem tretjem mestu, saj sem mu bil zelo blizu.”

Za Bastianinija je bila to četrta zaporedna uvrstitev med najboljših šest na dirki, te pa je začel z devetega, dvanajstega in dve s šestnajstega mesta, zato mladi Italijan meni, da se bo moral izboljšati predvsem na kvalifikacijah. “Za dirko ni dobro, če jo začneš nekje med devetim in šestnajstim mestom, saj moraš veliko prehitevati. Izboljšati se moramo že v soboto na zadnjem prostem treningu, kjer bo treba odpeljati več krogov zapored. Do zdaj sem odpeljal le nekaj kratkih nizov. Pred naslednjimi dirkami moramo ugotoviti, kaj lahko spremenimo,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish