Bastianini po rekordu kroga: Nova aerodinamika je boljša v 80% steze

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2024 .

Enea Bastianini je na drugem dnevu testiranj MotoGP v Maleziji postavil nov neuraden rekord steze Sepang, kasneje pa je razkril, da ima veliko zaslug za to nov aerodinamični oklep motocikla, ki je po njegovi oceni precej boljši od lanskega.

Bastianini, zmagovalec lanske dirke za VN Malezije, je kot prvi dirkač krog odpeljal pod minuto 57 sekund, čas pa je postavil proti koncu testnega dne, saj je imel dopoldan nekaj tehničnih težav. “Zjutraj smo delali na aerodinamiki in nastavitvah, saj smo načrtovali napad na najhitrejši krog, vendar smo imeli težave z motociklom. Popoldan je bilo prevroče za hitre kroge, zato smo še naprej delali z aerodinamiko in nastavitvami, preizkusili pa smo tudi nov izpušni sistem. Mislim, da smo bili dobri, zame pa je bilo pomembno odpeljati hiter krog, saj sem na tem področju lani imel nekaj težav.”

Bastianini je pohvalil novo aerodinamiko Ducatija, od katere si lahko s Peccom Bagnaio obetata nekaj prednosti, zanju pa je dobro, da aerodinamika ne ustreza Jorgeju Martinu, Bagnainemu tekmecu za lanski naslov. “Na tem področju smo naredili korak naprej. Nama s Peccom ustreza, Jorge pa ima drugačen slog vožnje, zato mu ni tako všeč, vendar po mojem mnenju aerodinamika prinaša prednost na 80% steze.”

Italijan, ki bo moral letos z rezultati Ducati prepričati, da si zasluži novo pogodbo, pa vidi še nekaj prostora za izboljšanje: “Prilagoditi moramo dodajanje plina na začetku pospeševanja, preostanek letošnjega motocikla pa je že tako zelo dober.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje