Bastianini o svoji prihodnosti: Rad bi se osredotočil na sedanjost

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2024 .

Enea Bastianini je v Mugellu prikazal svojo letošnjo najboljšo predstavo ter v boju za drugu mestu v zaključku dirke ugnal oba kandidata za njegov sedež v tovarniškem moštvu Ducatija.

“Bila je zahtevna dirka. Zelo sem zadovoljen z drugim mestom. V dosedanjem poteku sezone pogosto nisem imel sreče, danes pa so se stvari vendarle poklopile.”

“Ko me je Marc prehitel sem se zbral in uspel vrniti manever. Na začetku zadnjega kroga nisem bil tako blizu Martina, a sem odpeljal na polno in ga v zadnjem zavoju prehitel. Sredi zavoja sem imel veliko večjo hitrost kot on.”

Bi lahko ugnal celo moštvenega tekmeca Bagnaio, če bi bil že v uvodnem delu tako konkurenčen kot v zaključku ?

“Težko rečem. Z Jorgejem im Marcom smo mu bili blizu, toda vendo, ko smo nekoliko zmanjšali zaostanek je uspel najti odgovor.”

“Ni bilo enostavno saj sem imel precej težav s sprednjo pnevmatiko. Poleg tega pa niti ne vem ali je Pecco vozil povsem na polno. Danes je bil preprosto najboljši.”

Bastianini, ki bo po koncu sezone najverjetneje ostal brez sedeža v tovarniški ekipin Ducati je z današnjo predstavo poslal jasno sporočilo potencialnim bodočim delodajalcem. Kljub temu pa trenutno ne želi razmišljati o svoji prihodnost.

“Trenutno želim uživati v današnjem dnevu, saj je za menoj zelo zahtevno obdobje. Ne vem kaj bo prinesla prihodnost. Tako jaz kot moštvo smo v preteklosti storili nekaj napak, amapak, danes je danes za veselje. Običajno z drugim mestom nisem zadovoljen, tokrat pa je drugače.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj