Bastianini na testiranjih odkril staro formo

Avtor prispevka: , objavljeno 11. februarja 2024 .

Enea Bastianini bo po mnenju Davida Tardozzija letos eden izmed kandidatov za naslov svetovnega prvaka MotoGP, potem ko je znova odkril svojo staro formo, s katero je vodilne može Ducatija prepričal, da si zasluži mesto v tovarniški ekipi.

Italijan je v sezoni 2022 dirkal za ekipo Gresini in si s štirimi zmagami zagotovil napredovanje v tovarniški moštvo Ducati. Toda v 2023 je imel obilico smole, saj se je poškodoval že na sprint dirki prvega dirkaškega vikenda na Portugalskem, nato pa še na VN Katalonije, zaradi česar je skupaj izpustil kar devet dirk sezone.

Ko se je že začelo ugibati o možnosti, da bo Bastianini svoje mesto ob Francescu Bagnai moral prepustiti Jorgeju Martinu, je Italijan na VN Malezije pokazal svojo kvaliteto in slavil zmago. V Sepangu je na zimskih testiranjih pred sezono 2024 znova kazal solidno hitrost, saj je testiranja končal s skupno tretjim časom, le za Martinom in aktualnim svetovnim prvakom Bagnaio.

V Ducatiju so pred novo sezono z njegovo formo zadovoljni: “Enea je zelo zadovoljen, saj je po slabem letu, ko se je boril s posledicami poškodb, pomanjkanjem zaupanja v motocikel, čutil veliko pritiska,” je dejal Tardozzi v pogovoru za uradno stran motogp.com.

“V Maleziji je odpeljal dobro dirko, vendar je imel do konca sezone v Valenciji težave. Zdaj pa je na drugem nivoju, zdaj se je vrnil v staro formo, kakršno je kazal v 2022 in verjamemo, da bo eden izmed kandidatov za naslov prvaka.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje