Bastianini glavni kandidat za sedež pri Pramacu leta 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2020 .

Enea Bastianini ter Jorge Martin naj bi bila glavna kandidata za sedež v moštvu Pramac za sezono 2021, kjer bi zamenjala Jacka Millerja. Avstralec naj bi bil namreč tik pred prestopom v tovarniško moštvu, kjer bo zamenjal Danila Petruccija. Pri Ducatiju so poleg tega že dalj časa v pogajanjih glede podaljšanja pogodbe z Andreo Doviziosom. Ko bo Miller tudi uradno potrjen kot menjava za Petruccija se tako skoraj zagotovo ne bo vrnil v Pramac, kjer bo tako ostalo prosto mesto poleg Francesca Bagnaije.

Na vrhu liste želja Ducatijevega moštva pa naj bi bila Enea Bastianini ter Jorge Martin. Italijanski dirkač je lani v svoji krstni sezoni srednjega tekmovalnega razreda zaključil na skupnem desetem mestu, tri točke oziroma eno mesto pred španskim konkurentom. Martin, svetovni prvak najšibkejšega razreda leta 2018 naj bi bil na listi želja številnih moštev razreda MotoGP za prihodnjo sezono. Poleg Ducatija naj bi se zanj namreč zanimala tudi KTM in Honda, moštvi s katerima je v preteklosti že sodeloval. Prav s Hondo le postal prvak razreda Moto 3, letos pa je član avstrijskega moštva v srednjem tekmovalnem razredu.

“Če moštva razreda MotoGP razmišljajo o tebi to pomeni, da nekaj delaš prav,” je dejal Martin za uradno spletno stran MotoGP.com.

“Ducati je motocikel na katerega bi se lahko zaradi svojega sloga vožnje hitreje in lažje navadil. KTM na drugi strani zahteva, da zaviraš zelo pozno in zelo hitro nato odpreš plin.

Francesco Guidotti, menedžer moštva Pramac je za medije nedavno priznal, da se za Martina zanimajo tudi druga moštva. Možnosti, da bi ga lahko prepričali za prestop v njihovo moštvo pa označil kot zelo majhne.

“Na našem seznamu je kar nekaj dirkačev, kot denimo Martin, Baldassarri, Bastianini, potencialno tudi Alex Marquez in Jorge Navarro. Gre za zelo zanimive mlade dirkače. V zadnjih dneh sem prejel številne klice novinarjev, ki so me spraševali glede Martina. Pogajanja urejajo neposredno pri Ducatiju in kar vem jaz je, da še nič ni dokončno. Zagotovo je pod drobnogledom Honde, saj so skupaj osvojili naslov v razredu Moto 3. Ko je prestopil v KTM so bili zagotovo razočarani, a verjamem, da bi ga takoj sprejeli nazaj. Težko pa ga bodo spustili pri KTM-u.”

“Če ga uspejo prepričati pri Ducatiju bo to pravi čudež. Morali bodo biti zelo pogumni ter pretkani.”

Na koncu je le še potrdil, da bo Bagnaia ostal z njimi tudi v prihodnji sezoni.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish