Bastianini: Čutim pritisk Ducatijevih poltivarniških dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2023 .

Enea Bastianini je dejal, da bo sezona 2024 zanj ključna, saj je kar nekaj hitrih dirkačev v Ducatijevih pol tovarniških ekipah, ki si želijo njegov sedež v tovarniški ekipi.

Bastianini je v letošnji sezoni napredoval v tovarniško ekipo Ducatija, potem ko je lani prevladal v dvoboju za cenjeno mesto z Jorgejem Martinom. Italijan se je poškodoval na prvi dirki sezone v Portimau in nato še enkrat v Kataloniji zaradi česar je izpustil nekaj dirk, toda v Indoneziji je zabeležil sedmo mesto na sprint dirki, ter osmo na nedeljski dirki.

“Sezona 2024 bo zame ključna. Odpeljati moram dobro sezono, toda pritisk je ves čas enak. Že letos sem čutil pritisk, pa tudi dve leti nazaj, ko sem se za mesto v tovarniški ekipi boril z Martinom.

Ducati ima veliko hitrih dirkačev in vsi si verjetno želijo sesti na moj motocikel. To je povsem običajno, vendar se zavedam svoje kakovosti. Vem, česa sem sposoben in le vprašanje časa je, kdaj se bom vrnil v staro formo.”

Italijan pa bo v 2024 na Ducatiju dobil še enega močnega tekmeca, šestkratnega svetovnega prvaka MotoGP, Marca Marqueza, ki bo nastopal za ekipo Gresini, s katero je sam lani zmagal na štirih dirkah. “Vem, česa je sposobna ekipa Gresini in vem, da imajo lahko odlično sezono. Pričakujem, da bo Marc na vrhu, v boju z vsemi ostalimi Ducatijevimi dirkači na vseh dirkah.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj