Bastianini: Bagnaia si v moštvu želi Millerja, ne mene

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2022 .

Enea Bastianini je po zmagi v Le Mansu prilil olje na ogenj potem, ko je novinarjem namignil, da naj bi Francesco Bagnaia vodilne može Ducatija prepričeval, da v tovarniškem moštvu raje obdržijo Jacka Millerja kot pa da priložnost ponudijo njemu. Glavni razlog za to, naj bi bilo dejstvo, da Avstralec ne ogroža njegove pozicije vodje moštva, medtem, ko bi se lahko z njegovim prihodom to spremenilo.

Bastianini se je z današnjo, že tretjo letošnjo zmago v skupnem seštevku vodilnemu Quartararoju približal na zgolj osem toč zaostanka. Naslednji najboljši Ducati Jack Miller zaostaja že skoraj štirideset točk.

Pred pričetkom sezone, ko je Bagnaia z Ducatijem podpisal novo pogodbo se je zdelo, da odločitev o drugem dirkaču v moštvu potekala med Millerjem ter najboljšim novincem minule sezone Jorgejem Martinom. Po izjemnem začetku letošnje sezone za Eneo Bastianinija pa se zdi, da bi bil lahko prav on glavni kandidat za drugi sedež. Italijan, ki nastopa za moštvo Gresinija z lanskim Ducatijevim motociklom je namreč do sedaj zbral več točk kot Martin in Miller skupaj.

“Trenutno sem zelo zadovoljen kjer sem. Ducati mi nudi odlično podporo, da lahko zmagujem tudi s satelitskim moštvom. Kako bo z mojo prihodnostjo bo veliko bolj jasno v nadaljevanju sezone.”

Zdi se torej, da trenutno še ni bilo konkretnih pogovorov glede njegovega morebitnega prestopa v tovarniško ekipo. Kljub temu pa je med današnjim intervjujem podal zanimivo izjavo glede situacije povezane z drugim sedežem.

“Pecco je včeraj dejal, da bi si ob sebi tudi v prihodnje želel Jacka. To je njegova želja, ne vem pa ali jo bo pri Ducatiju upoštevali. Tudi, če bi ostal pri Gresiniju ali prestopil v Pramac bi bil ob tovarniški podpori lahko zelo hiter.”

Na vprašanje zakaj naj bi si Bagnaia ob sebi bolj želel Millerja je odgovoril:

“Menim, da zato, ker je trenutno on nesporni vodja moštva. Zaveda pa se potenciala, ki ga imam jaz pa tudi Martin. V primeru, da bi nekdo od naju zamenjal Millerja bi to zanj lahko predstavljalo težavo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish