Barrichellu odstranili tumor

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2018 .

Nekdanji dirkač Formule 1 Rubens Barrichello je dejal, da je srečen, da je živ potem ko so mu pred kratkim odkrili tumor na vratu.
Brazilec je februarja nekaj dni zaradi večkratnih glavobolov preživel v bolnišnici. Po nekaj dneh so ga pustili domov, vendar so mu kmalu za tem odkrili tumor na vratu. V intervijuju za brazilsko televizijo je dejal:
“Odšel sem na dodatne preizkave, saj sem se želel prepričati o svojem zravstvenem stanju. Zdravniki so ugotovili, da imam manjši tumor na vratu, ki so mi ga odstranili po dirki, ki sem jo odpeljal v Interlagosu. Odstranil sem ga, saj nisem hotel, da se stanje poslabša.”
Kot je dejal so mu zdravniki dejali, da je imel srečo saj so tumor ugotovili dovolj zgodaj in so ga lahko hitro odstranili.
“Po posegu mi je zdravnik rekel, da samo 14% ljudi, ki imajo takšno bolezen kot jaz uspejo okrevati tako hitro in uspešno. Veliko jih zelo trpi ali na koncu celo umrejo.”
Na vprašanje kako se je vse skupaj zgodilo je dejal:
“Doma sem se umival, ko sem začutil bolečino v glavi. Bila je zelo močna bolečina. Ulegel sem se na tla, nikogar nisem hotel zbuditi. Nato sem vendarle zbudil ženo, ki me je peljala k zdravniku.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish