Barrichello: Šumi si je zaslužil le 6 naslovov

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2015 .

Rubens Barrichello, nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja, je po dolgih letih spregovoril o časih, ko je pri Ferrariju ob legendarnem Šumiju igral drugo violino. Brazilec je z najuspešnejšim dirkačem formule ena za Ferrari dirkal med letoma 2000 in 2005, v teh letih pa je Schumacher od sedmih naslovov osvojil pet zaporednih.

Toda v tistih časih je šef ekipe Jean Todt včasih bolj, včasih manj očitno Nemcu podrejal vso ekipo, del česar so bili pogosto tudi sporni moštveni ukazi.

“Od Schumacherjevih sedmih naslovov, je eden pripadal meni,” je dejal Barrichello, ki je pojasnil, da je bila dirka v Avstriji leta 2002, najbolj očiten primer zmage zaradi politike ekipe. “Nisem ga nameraval spustiti predse,” je pojasnil Rubinho, ki je na omenjeni dirki vodil. “Potem pa sem iz Ferrarija prejel ukaz, zaradi katerega sem se zamislil. Zatem sem stopil s stopalke za plin,” se spominja 42-letni Barrichello, ki je nastopil na 320 dirkah za veliko nagrado, s čimer se je v zgodovino zapisal kot dirkač z največ nastopi.

 

V Braziliji je bil in je še vedno pogosto deležen kritik in posmeha, ker ni mogel konkurirati moštvenim kolegom, kot je Schumacher. “Vseeno mi je, moti me le, ko govorijo o moji družini.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish