Barrichello: Leclerc ne sme kloniti pod pritiskom

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2019 .

Rubens Barrichello meni, da bo moral biti Charles Leclerc psihično izjemno dobro pripravljen, če želi uspeti v Ferrariju.

Leclerc si je po eni sezoni nastopanja zagotovil prestop v Ferrari, kjer pa ga čaka zahteven izziv, da zadovolji visoka pričakovanja moštva in njenih zvestih privržencev. Enaindvajsetletni Monačan je svoj talent dokazal že v nižjih kategorijah, ko je zaporedoma osvojil naslov najprej v seriji GP3 in leto zatem še v Formuli 2.

Barrichello, ki je v svoji karieri zbral 11 zmag, ter šest sezon nastopal tudi za italijansko moštvo je prepričan, da je ključ do Leclercovega uspeha to, da vzdrži visok pristik, ki ga prinaša rdeč kombinezon.

“Zelo sem vesel zanj, komaj čakam, da ga vidim nastopati v naslednji sezoni,” je dejal Barrichello. “Je eden tistih, ki so hitro in na zelo dominanten način prišli do Formule 1. Priti v Ferrari in biti tam tudi uspešen je pomembno, da si mentalno zelo dobro pripravljen. Vsi vemo, da ima neverjeten talent.”

“Bo zelo dobra konkurenca Sebastianu Vettelu.”

Leclerc je po uradni naznanitvi podpisa pogodbe s Ferrarijem že nakazal znake tega, da je sposoben prenašati visok pritisk. Uradni podpis je bil znan pred dirko v Singapurju, ki jo je zaključil kot deveti, nato pa je na naslednji dirki v Rusiji končal na sedmem mestu, kot “najboljši izmed preostalih”, talent pa dokazal tudi z izjemnim prehitevanjem Kevina Magnussena po zunanji strani v prvem delu dirke.

Napaki Magnussena na Japonskem in Grosjeana v Austinu sta nekoliko pokvarili njegov dober niz predstav. Zadnje tri dirke je z zelo dobrimi predstavami končal kot sedmi.

Ross Brawn je medtem dejal, da bo moral Leclerc storiti korak naprej, če želi zadovoljiti visoka pričakovanja, kar pa lahko tudi pomeni, da bo s tem prisilil Sebastiana Vettela tudi v njegov napredek.

“Leclerc je v minuli sezoni pokazal nekaj zelo dobrih predstav,” je dejal Brawn. “Ni pa še imel zahtevnega tekmeca s katerim bi ga lahko primerjali. To se bo zgodilo v naslednji sezoni.”

“Nastopati za Ferrari prinaša visok pritisk, saj bo tekmoval proti večkratnemu svetovnemu prvaku, kar bo zanj zagotovo velik izziv.”

“Kljub temu pa od njega pričakujem dostojne predstave.”