Barbera v Assnu menja poškodovanega Mercada

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2019 .

Nekdanji dirkač razreda MotoGP, Hector Barbera bo ta dirkaški konec tedna razreda Superbike v Assnu v moštvu Orelac Racing Verdnatura menjal poškodovanega Leandra Mercada.

Španec je v najelitnejšem motociklističnem razredu nastopal leta 2017, sezono za tem pa v razredu Moto 2 za moštvo Sita Ponsa. Tu je zaradi vožnje pod vplivom alkohola pred dirko v Barceloni izgubil sedež le po šestih dirkah. V preostanku minulega leta je nato nastopil še na štirih dirkah razreda Supersport.

Pred pričetkom letošnje sezone se je tako pridružil moštvu Toth Yamaha ter na prvih dveh dirkah zabeležil četrto in sedmo mesto. Kljub temu pa je po solidnem začetku že prekinil pogodbo z moštvom potem, ko na domači dirki v Aragonu zaradi izgubljenega motocikla ni nastopil.

Sedaj pa je dobil možnost za nastop v razredu Superbike, kjer bo bo v Assenu sedel na motociklu Kawasaki ZX-10RR poškodovanega Mercada. Argentinec načrtuje svoj povratek pred dirko v Imoli.

“Kot prvo bi rad zaželel svojemu dirkaškemu kolegu hitro okrevanje. Zelo se bom potrudil, da ga v Assnu dosežem čim boljši rezultat,” je dejal Barbera.

“Življenje ti včasih ponudi takšno priložnost in želim si so izkoristiti v najboljši meri. Mislim, da mi bo ta dirkaška kategorija ustrezala.”

Ponujena priložnost je prišla v trenutku, ko se še vedno veliko ugiba o tem, kaj se je dejansko zgodilo z manjkajočim motociklom.

Vodja moštva Imre Toth je novinarjem zaupal, da ga je Barbera poklical večer pred dirko in mu dejal, da nima namena nastopiti zaradi neustreznega motocikla s starim motorjem in pomanjkanjem rezervnih delov.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish