Bagnaia zmagovalec druge virtualne dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2020 .

Francesco Bagnaia je dobil drugo virtualno dirko na kateri je ponovno sodelovalo 10 dirkačev razreda MotoGP. Ti so se tokrat pomerili na dirkališču Red Bull Ringu (Spielberg). Virtualni oder za zmagovalce sta dopolnila Maverick Vinales ter Alex Marquez, njegov starejši brat Marc je zaključil na četrtem mestu pred Fabiem Quartararojem ter Danilo Petruccijem. Dirkač Ducatija je ciljno črto prečkal tik pred Valentinom Rossijem. Zadnja tri mesta so zasedli Takaaki Nakagami, Michele Pirro ter Tito Rabat.

 

Najprej pomerili v petminutnih kvalifikacijah, ki jih je dobil Francesco Bagnaia pred Maverickom Vinalesom ter zmagovalcem prve virtualne dirke v Mugellu Alexom Marquezom. Valentino Rossi za katerega je bil to prvi nastop na virtualni dirki je začel zadnjega mesta. Za razliko od dirke v Mugellu je dirkače tokrat čakalo 10 krogov.

Tako kot na prvi dirki smo tudi tokrat videli množičen padec v prvem zavoju. To sta izkoristila Bagnaia ter Vinales, ki sta se v ospredju oddaljila od nasprotnikov ter se večkrat izmenjala v vodstvu. Vse do padca španskega dirkača v sedmem krogu, ki je tako Italijanu ponudil prosto pot do zmage. Kljub temu pa se je Vinales po nekaj napakah Bagnaije vrnil ter ob koncu uprizoril popoln napad, ki pa se ni izšel.

Rezultati:

  1. Francesco Bagnaia
  2. Maverick Vinales
  3. Alex Marquez
  4. Marc Marquez
  5. Fabio Quartararo
  6. Danilo Petrucci
  7. Valentino Rossi
  8. Takaaki Nakagami
  9. Michele Pirro
  10. Tito Rabat

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj