Bagnaia: Vseeno mi je, kdo bo moj moštveni kolega, Enea si zasluži to mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2022 .

Francesco Bagnaia pravi, da je Jack Miller po njegovem mnenju najboljši kandidat za moštvenega kolega v prihodnjih sezonah, saj sta z Avstralcem prijatelja in dobro sodelujeta.

Toda Italijan se bo morda moral sprijazniti tudi z drugim moštvenim tekmecem, saj si je v letošnji sezoni, z odličnimi predstavami na starejši verziji Ducatijevega motorja, pot do tovarniškega moštva lepo tlakoval tudi dirkač ekipe Gresini, Enea Bastianini. Toda Pecco pravi, da je z vsakim moštvenim kolegom v dobrih odnosih, zato mu je vseeno, kdo to bo, na koncu koncev pa se bodo o tem odločili vodilni možje Ducatija.

“Jack je moj moštveni kolega od 2019, zato ga dobro poznam,” je povedal Bagnaia. “Povsem razumljivo je, da če bi lahko izbiral moštvenega kolega, bi izbral nekoga, s katerim se več pogovarjaš in preživiš z njim več časa. Zato je Jack moja prva izbira, saj je moj prijatelj in dober moštveni kolega in z njim rad delam. Toda o tem bo odločalo moštvo. Če bo moj moštveni kolega Enea, ali Martin, zame ne bo razlike, saj se z vsemi moštvenimi kolegi dobro razumem. Enea pa si definitivno zasluži to mesto, saj je bil do Austina konkurenčen, danes pa je spet zmagal,” je še povedal Bagnaia, ki se je z dirke v Le Mansu, kjer je nekaj časa tudi vodil, poslovil s padcem.

Italijan, ki za vodilnim v dirkačem v razvrstitvi prvenstva, Fabiom Quartararojem, zaostaja za 46 točk, je priznal, da bo moral na naslednjih dirkah voziti bolj pametno. “Danes sem izgubil 25 ali 20 točk. Ugotoviti moram, zakaj sem padel in se iz tega naučiti lekcijo za v bodoče, saj s takšnimi napakami ne bom mogel osvojiti naslova. Mogoče je čas, da vozim bolj pametno, bolj zrelo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish