Bagnaia v zadnjem krogu mimo sedmih dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2021 .

Francesco Bagnaia je vodil večji del dirke MotoGP za veliko nagrado Avstrije, toda na premierno zmago v najtežjem razredu prvenstva bo moral še nekoliko počakati, saj je kljub izjemnemu preboju v zadnjem krogu dirke moral priznati premoč Bradu Binderju.

Dirkač Ducatija je zadnji krog začel na devetem mestu, ob koncu pa se je prebil do drugega, s katerim je osvojil prve stopničke po dirki v Jerezu.

Bagnaia je vodil na dirki, dokler ni pet krogov pred koncem začelo deževati, vodilni dirkači pa so zapeljali v garaže, kjer so zamenjali motocikle. Zmagovalec Binder je bil eden izmed tistih, ki so tvegali in na stezi ostali z gumami za suho stezo, Bagnaia pa je z gumami za dež uspel nadoknaditi šest mest v le dveh ovinkih, s čimer je v točkovanju prvenstva MotoGP zaostanek za vodilnim Fabiom Quartararojem zmanjšal z 52 na 47 točk.

Francesco Bagnaia v točkovanju svetovnega prvenstva zaseda drugo mesto, za vodilnim Fabiom Quartararojem pa zaostaja za 47 točk.
Francesco Bagnaia v točkovanju svetovnega prvenstva zaseda drugo mesto, za vodilnim Fabiom Quartararojem pa zaostaja za 47 točk.

“vesel sem stopničk,” je povedal po dirki. “Dolgo sem čakal na nove stopničke, saj sem zadnjič na odru stal v Jerezu. Dosegli smo dober rezultat. Dirka je bila težka že od začetka, saj je ves čas rahlo deževalo, tako da sem le težko našel pravi ritem, toda v vsakem krogu sem poizkušal voziti hitreje. Na koncu je začelo deževati močneje, v takšnih pogojih pa je težko voditi, zato sem predse spustil Marca (Marqueza), ki je v takšnih pogojih zelo dober in želel sem videti, ali bo ostal na stezi ali bo menjal motocikel. Zapeljal je na menjavo, zato sem to storil tudi sam, a videl sem, da je veliko dirkačev ostalo na stezi z gumami za suho in malce sem podvomil v odločitev. Prva dva kroga na dežnih gumah sta bila slaba, saj nisem našel oprijema. Bilo je slabše, kot na gumah za suho stezo. Očitno pa je bilo enako za vse, saj je Marc padel, Jorge (Martin) pa je povedal, da je imel iste težave.”

Bagnaia je bil ob začetku zadnjega kroga nekoliko jezen, jezo pa je uspel preusmeriti v pozitivno motivacijo. “Bil sem jezen, saj sem zadnji krog začel na desetem mestu. Daleč, daleč spredaj sem videl skupino, nisem pa vedel, da je v njen devet dirkačev. V četrtem ovinku sem prehitel Tako (Takaakija Nakagamija), ostale dirkače pa med šestim in sedmim ovinkom. V osmem ovinku sem prehitel še (Ikerja) Lecuono, nato pa pred mano ni bilo nikogar. Nisem si mislil, da bom končal na stopničkah, saj se mnaštel le šest dirkačev. Bil sem prepričan, da sem šele četrti, ko pa sem videl končni rezultat, sem bil vesel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish