Bagnaia tik pred podaljšanjem pogodbe

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2022 .

Francesco Bagnaia je tik pred podpisom nove pogodbe z Ducatijem s čimer bo ostal del moštva do konca sezone 2024.

Italijanski dirkač je del Ducatija že od svojega debija v elitnem razredu leta 2019. Prvi dve sezoni je nastopal za moštvo Pramac, lani pa dobil priložnost v tovarniški ekipi. Priložnost, ki jo je odlično izkoristil, saj je že v svoji prvi sezoni zabeležil svojo premierno zmago (skupno 4) ter sezono zaključil kot svetovni podprvak, zgolj 26 točk za Fabiem Quartararojem.

Glede na dogodke v zadnjem obdobju vstopa Bagnaia v novo sezono kot glavni favorit za naslov. Ducati na dirkaški naslov čaka že vse od leta 2007, ko je

Glede na dogodke v zadnjem obdobju vstopa Bagnaia v novo sezono kot glavni favorit za naslov. Ducati na dirkaški naslov čaka že vse od leta 2007, ko je prvak postal Casey Stoner. Pri Ducatiju si želijo, da bi vse podrobnosti uredili do prve dirke v Katarju, ki je na sporedu 6.3.2022.

“Zelo blizu smo podaljšanju sodelovanja s Peccom,” je novinarjem zaupal Ducatijev športni direktor Paolo Ciabatti.

“Če ne bo prišlo do kakšnih presenečenj bomo hitro dosegli dogovor. Vse to mora potekati spontano.”

Pričakovati je, da bo nova pogodba tudi s finančnega vidika za Bagnaio donosnejša. S prejšnjo naj bi letno, brez bonusov zaslužil 800 000 €. Kljub temu pa naj bi mu uspehi v minuli sezoni prinesli še dodatnih 800 000 €. Medtem, ko je odločitev o podaljšanju pogodbe z Bagnaio povsem pričakovana pa ostaja veliko vprašanj o tem s kom si bo v prihodnji sezoni delil garažo.

Jacku Millerju se pogodba izteče ob koncu leta. Prav zato bo Avstralec letos pod velikim pritiskom, saj v primeru podpovprečnih rezultatov zadaj že čakata Jorge Martin ter Enea Bastianini. Prav Španec se zdi glavni kandidat za drugi mesto v tovarniški ekipi.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj