Bagnaia: Težave Quartararoja ne bodo vplivale na jutrišnjo strategijo

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2021 .

Francesco Bagnaia je po osvojenem najboljšem štartnem položaju poudaril, da se njegova strategija ne glede na težave Quartararoja ne bo spreminjala. Ta naj ne bi bila namreč nič drugačna kot, če bi Francoz dirko pričel tik ob njem. Dirkač Yamahe je sicer s petnajstim mestom zabeležil svojo najslabšo kvalifikacijsko uvrstitev odkar nastopa v kraljevskem razredu.

Prav to dirkaču Ducatiju ponuja nekoliko večje možnosti, da odločitev o naslovu prestavi vsaj do naslednje dirke na Portugalskem.

“Moj pristop se zaradi njegove slabše uvrstitve ne bo spreminjal. Šel bom na zmago, tudi, če bi Fabio začel z drugega mesta bi bilo enako. Samo tako lahko ohranim upe na osvojitev naslova,” je po kvalifikacijah novinarjem zaupal Bagnaia.

Italijan je prevladoval večino zadnjega dela kvalifikacij, čemur je pripomoglo tudi dejstvo, da si je moral nastop v njem zagotoviti skozi počasnejšo skupino.

“Nisem se uspel neposredno uvrstiti v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Toda v takšnih razmerah je morda bolje nastopiti še v Q1, da se z več odpeljanimi krogi še bolje privadiš na razmere. Z vsakim krogom sem bil samozavestnejši. Jutri grem torej na zmago.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish