Bagnaia: Srečo sem imel, da je bila dežna dirka

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2021 .

Drugi v skupnem seštevku Francesco Bagnaia, ki za vodilnim zaostala le za točko je priznal, da je imel srečo, da je bila dežna dirka flag-to-flag in je prišel na menjavo motorja, saj njegov prvi motor ni deloval pravilno in najverjetneje nebi zaključil dirke.

Italijan je dirko začel na skromnem 16 mestu in se po menjavi motorja za dežno dirko prebil na odlično peto mesto. “Imel sem srečo, da sem zamenjal motor, ker prvo ni delovalo najbolje. Torej, malo sreče na tej nori tekmi. Vesel sem, ker sem kljub dvema dolgima krogoma končal na četrtem mestu. Vstopil sem v bokse z 3 km/h več, kot je dovoljeno in pravilno je da mi izrečejo kazen,” je dejal Bagnaia.

Kljub temu, da je imel kazen dveh dolgih krogov je uspel najti hiter tempo in se na koncu veselil četrtega mesta. Uspel je zmanjševati na koncu zaostanek za neposrednim tekmecem za naslov Fabiom Quartararojem, vendar mu je zmanjkalo krogov.

“Moj tempo je bil res močan. V petek sem svoji ekipi povedal, da imam v vsakem primeru raje srednje pnevmatike in danes je ta izbira delovala dobro, ker je bil moj tempo na koncu zelo močan. Pridobil sem veliko sekund. Uspela je dobra dirka lansko sezono v mokrem sem imel več težav. Preveriti moramo le podatke, kaj se je zgodilo s motorjem, ki sem ga cel vikend uporabljal na suhem,” je še dodal Italijan.

»Toda danes smo lahko veseli. V prvenstvu sem drugi in za Fabiom zaostajam le za točko. “

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish