Bagnaia: Škoda za padec Martina, lahko bi bili priča enemu najinih najboljših dvobojev 

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2024 .

Francesco Bagnaia je prepiričan, da je padec Jorgeja Martina navijače prikrajšal za izjemen dvoboj za zmago v zadnjem krogu dirke. Italijan je v zaključku dirke uspel zmanjšati zaostanek za vodilnim Špancem. V predzadnji krog je vstopil zgolj pol sekunde zadaj. A do neposrednega dvoboja za zmago ni prišlo, saj je Martin na zaviranju v prvi zavoj padel.

Bagnaia je dirko hitro povedel nato pa zdrsnil na tretje mesto, ko sta ga prehitela Martin in Morbidelli.

“V uvodnem delu dirke zelo pazil na obrabo zadnje pnevmatike, saj sem se zavedal, da bolj kot bo ta ohranjena več možnosti bom imel v zaključku. Ko sta me oba Pramacova dirkača prehitela sem videl, da je njun tempo nekoliko preoster. Sam sem bil raje bolj previden.”

“Morda sem izgubil nekoliko preveč časa za Morbidellijem, saj si je Martin uspel privoziti že več kot sekundo prednosti. Nato sem pospešil, da bi ga ujel. Ko pa sem bil že tik za njim je padel. Škoda, saj bi lahko v zadnjem krogu uprizorila enega najinih najboljših bojev za zmago.”

Dvakratni svetovni prvak je priznal, da je tudi sam vozil na meji in bil nekajkrat blizu padca.

“Bil sem v podobni situaciji. Na nekaterih delih steze je bilo zaviranje še posebej zahtevno, predvsem prvi in dvanajsti zavoj, a mi je uspelo. Zelo sem vesel četrte zaporedne nedeljske zmage. To je najboljša popotnica pred premorom.”

Kljub temu, da je z zmago in padcem Martina prevzel vodstvo v skupnem seštevku se ne strinja s trditvijo, da bi to lahko predstavljajo prelomnico v letošnji sezoni.

“Menim, da temu ni tako. Res je, da sem zadnjih nekaj dirk v izjemni formi, saj sem zmagal na petih od zadnjih šestih dirk, toda do konca sezone je še daleč in marsikaj se lahko še zgodi.”

“Tudi za Jorgeja se stvari ne bodo bistveno spremenile. 10 točk namreč ni veliko.”

Na vprašanje kako bi ocenil prvi del sezone je odgovoril:

“Z devet, saj sem padel v Portimau in Barceloni. Padec na sprint dirki v Barceloni še posebej boli, saj sem imel lepo prednost. Zato torej ni deset.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje