Bagnaia se je v Assnu bal ponovnega padca

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2022 .

Francesco Bagnaia je priznal, da se je bal padca, ki bi ga po dveh zaporednih odstopih na prejšnjih dirkah, stal zmage na dirki MotoGP v Assnu.

Dirkač Ducatija je pred dirko za VN Nizozemske za vodilnim dirkačev v točkovanju prvenstva, Fabiom Quartararojem, po odstopih na dirki v Barceloni in Nemčiji, zaostajal za 91 točk, a je od francoskega tekmeca v nedeljo dobil nepričakovano darilo, ko je ta odstopil.

Italijan je z zmago zaostanek zmanjšal na 66 točk, vendar je priznal, da se je med dirko bal ponovnega odstopa, še posebej, ko je stezo v zadnjem delu namočil dež. “Bilo me je zares strah,” je priznal. “Pogledal sem na enkran ob stezi in videl Aleixa (Espargaroja) v pesku, poleg pa nek moder motocikel. Predvideval sem, da je bil poleg Aleixa Fabio. Nasmehnila se nam je sreča, toda ravno, ko sem si oddahnil in nameraval dirkati bolj sproščeno, se je prednost pred (Marcom) Bezzecchijem začela zmanjševati. Moral sem voziti hitreje, da bi kasneje proti koncu dirke spet lahko vozil bolj sproščeno. Vendar je začelo deževati, zato sem upočasnil, Bezzecchi pa je še vedno vozil zelo hitro. Bilo je res težko. Bal sem se ponovnega padca, zato mi je postalo najbolj pomembno to, da dokončam dirko. Ni bilo lahko, toda poskušal sem voziti pametno in v mejah.

Mislil sem, da bo steza bolj mokra, kot je bila, ker je voda s plasti vizirja, ki sem jo odtrgal, zmočila ekran in mislil sem, da dežuje močneje, kot je, zato sem izgubil pet ali šest desetink sekunde. Bezzecchi se mi je približeval, kot da sploh ne bi deževalo, zato sem moral voziti kar se da hitro, brez da bi izzival srečo. Našel sem pravo razmerje in pravo hitrost,” je še dodal Bagnaia.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish