Bagnaia s poškodovanim kolenom brez nastopa v Brnu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2020 .

Francesco Bagnaia bo izpustil nastop vsaj na dirki za VN Češke v Brnu, saj si je na petkovem prvem prostem treningu poškooval koleno.

Dirkač Pramac Ducatija je na VN Andaluzije ostal brez zelo verjetnega drugega mesta, ko mu je odpovedal pogonski agregat, ta konec tedna in na obeh dirkah v Avstriji pa je zaradi odličnega tempa veljal za enega izmed favoritov za najvišja mesta, zdaj pa so njegovi upi padli v vodo.

Italijan je proti koncu prvega treninga padel v prvem ovinku in si zlomil golenico v kolenskem sklepu. Zdravniki bodo opravili še dodatne preglede, s katerimi bodo ugotovili, če je prišlo tudi do poškodb vezi, skoraj zagotovo pa bo moral Bagnaia poleg Brna izpustiti tudi dirko v Avstriji. Več bo znano po operaciji, katero bo prestal v Italiji.

Bagnaia se je v nekaj tednih letošnje sezone pridružil številnim poškodovanim dirkačem, med katerimi je zagotovo najodmevnejši Marc Marquez, poleg njega pa še Alex Rins ter Cal Crutchlow. Slednja sta se sicer že vrnila na dirke, medtem ko je moral Marquez še enkrat pod nož zaradi zlomljene titanske ploščice, s katero so namestili zlomljeno kost v roki.

Michele Pirro, Ducatijev rezervni dirkač, bo najverjetneje nadomeščal Bagnaio, uradna potrditev izbire pa bo sledila zelo kmalu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj