Bagnaia po slabi dirki Quartararoja že četrti dirkač v vodstvu prvenstva

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Francesco Bagnaia je s tretjimi stopničkami na štirih dirkah sezone 2021 novi in že četrti vodilni v skupnem seštevku prvenstva MotoGP. Fabio Quartararo je imel na začetku dirke izjemen ritem in vse je kazalo na to, da bo povečal prednost pred vsemi zasledovalci z novo zmago, vendar se je v nekaj krogih vse spremenilo, ko je začel izgubljati mesto za mestom. Najbolje sta to izkoristila zmagovalec Jack Miller in drugo uvrščeni Bagnaia, ki ga je tudi prehitel v skupnem seštevku.

Zmagovalec dirke Miller je trenutno šele šesti v skupnem seštevku predvsem na račun slabih prvih treh dirk. Z zmago si bo pridobil na samozavesti, saj je veljal pred začetkom prvenstva za enega glavnih favoritov v boju za naslov. Pred dirko vodilni Quartararo je imel celotni vikend najboljši ritem in vse je kazalo, da bo svojo prednost le še povečal. Zgodilo se je nasprotno, saj je izgubil mesto vodilnega v skupnem seštevku in tudi proti ostalim tekmecem izgubil dragocene točke, ki lahko na koncu odločajo.

Maverick Vinales je z zanj pod podpovprečno dirko na koncu celo pridobil v razpredelnici skupnega seštevka in zaseda tretjo mesto sledi pa mu aktualni svetovni prvak Joan Mir. Johann Zarco po odličnih prvih dveh dirkah počasi izgublja. Povratnik v MotoGP Marc Marquez po dveh dirkah zaseda 15. mesto, kar je za mnoge manj kot so pričakovali vendar je sam zadovoljen, da se je vrnil med najboljše in končuje dirke okoli desetega mesta, kar je realnost glede na stanje njegove roke. Eno največjih razočaranj je Valentino Rossi, ki ga po štirih dirkah zaseda skromno 21 mesto z skupno štirimi točkami. Vsi so v pričakovanju ali bo svojo kariero po koncu sezone nadaljeval, saj je njegova forma pod vsemi pričakovanji.

Celotno točkovanje prvenstva si lahko ogledate na tej povezavi -> Točkovanje prvenstva MotoGP 2021

Točkovanje prvenstva MotoGP 2021 po 4. dirki sezone:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish