Bagnaia odstopil zaradi “ponorelega” Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2024 .

Francesco Bagnaia je pojasnil, da je na sprint dirki MotoGP v Le Mansu moral odstopiti, ker je njegov Ducati GP24 začel početi “nore stvari”.

Italijan je že na štartu imel težave, saj se je zdelo, da se njegova holeshot naprava ni aktivirala, zaradi česar je zdrsnil na petnajsto mesto, nato pa je dvakrat skoraj padel preden je v tretjem krogu zapeljal s steze. Za aktualnega prvaka je to že tretji odstop na zadnjih šestih dirkah.

“V tem trenutku že preučujemo, kaj se je zgodilo, tako ad bomo poskušali težave rešiti do jutri,” je povedal. “Verjamem, da čeprav je težko razumeti, nam bo uspelo do jutri rešiti vse. Danes smo po kvalifikacijah nekoliko spremenili nastavitve, da bi bil motor manj “nevaren” vendar ni deloval tako, kot sem pričakoval. Počel je nore stvari zato sem moral odstopiti. V šestem ovinku sem na pospeševanju skoraj izgubil sprednje kolo, kar je po navadi nemogoče. Nato mi je v sedmem ovinku blokiralo kolo, brez da bi se česa dotaknil. Sprednji del se je precej dvigoval, kar je zelo čudno.”

Italijan je upal, da bo z bolj “varnimi” nastavitvami uspel dirko končati, ter zbrati podatke za nedeljsko dirko. “Poskušal sem priti do cilja ter spotoma zbrati podatke za glavno dirko. Želel sem zbrati podatke o gumah, vendar mi niso dovolili. Danes so bile stopničke ali celo zmaga povsem dosegljivi, toda jutri bomo poskušali biti tako hitri, kot danes zjutraj.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje