Bagnaia: Ne potrebujem pomoči za naslov prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2022 .

Francesco Bagnaia meni, da lahko letos osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka MotoGP brez pomoči Ducatijevih kolegov.

25-letni Italijan je letošnjo krono praktično že odpisal, ko je po VN Nemčije v prvenstvu za Fabiom Quartararojem zaostajal za več kot 90 točk, a nato je sledil preobrat in Bagnaia zdaj za aktualni svetovnim prvakom zaostaja le še 10 točk.

Zaostanek bi bil po VN Aragonije, kjer je Quartararo odstopil, še manjši, če bi se pri Ducatiju poslužili moštvenih ukazov in Enei Bastianiniju naročili, naj zmago prepusti Bagnai. Toda v taboru Ducatija vztrajajo, da ima vseh osem njihovih dirkačev, zastopanih v štirih moštvih, prosto pot do zmage, Bagnaia pa pravi, da tako ali tako pomoči ne potrebuje. “Mislim, da ne potrebujem pomoči. Raje zmagam na stezi, ne pa zato, ker bi me nekdo spustil naprej. Toda na koncu koncev o tem ne odločam jaz, čeprav sem izrazil svoje želje. Če se vodstvo odloči drugače, to ne bo zaradi mene. Jaz bom dal vse od sebe, poskušal bom biti čim višje in zmagati, tako kot v Misanu in Aragoniji.”

Enea Bastianini (Gresini Ducati) ima tudi svoje apetite v boju za naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Bastianini si je z zmago v Aragoniji precej popravil svoj položaj v boju za naslov prvaka, saj zdaj za vodilnim dirkačem Yamahe zaostaja za 48 točk, dirkač moštva Gresini pa pravi, da ima za zdaj proste roke, da poseže tudi po naslovu. “O tem se veliko govori,” je dejal. “O tem pogosto sprašujejo predvsem mediji, toda za zdaj je v boksih povsem mirno. Imam dober občutek in mislim, da si tudi pri Ducatiju želijo, da tako ostane. Za zdaj ni bilo še nobenih ukazov, toda videli bomo, če se bo to v bodoče spremenilo, saj je veliko odvisno od tega, kaj se bo dogajalo s Peccom. Sam sem zdaj v prvenstvu precej bližje, a zame je pomembno le, da se potrudim sto-odstotno in sem hiter.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj