Bagnaia: Moral bom spremeniti strategijo, da dosežem boljši rezultat

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2021 .

Francesco Bagnaia je na svoji prvi dirki za tovarniško ekipo Ducatija dosegel odličen rezultat in se uvrstil na stopničke, saj je na ciljni ravnini prehitel lanskega svetovnega prvaka Joana Mira in prišel do tretjega mesta. Dirko je začel z najboljšega štartnega položaja. Na naslednji dirki želi več od doseženega rezultata.

Za drugo dirko v Dohi bo moral spremeniti strategijo, saj je na prvi dirki premočno pritiskal že od samega začetka dirke in v zaključku dirke ni mogel držati enakega ritma, kot na začetku. Oprijem na gumah ni bil več isti in začel je izgubljati. Če bo hotel še dodati svojemu rezultatu iz prve dirke bo moral spremeniti strategijo je mnenja Francesco.

“Prejšnji teden sem se približal svoji prvi zmagi v MotoGP, toda na žalost se je strategija, ki sem jo sprejel na dirki, izkazala za napačno,” je povedal Bagnaia. 

“Na začetku dirke sem premočno pritiskal in to mi je preprečilo, da bi do konca ohranil enak tempo. Kljub temu mi je uspelo priti na stopničke in to me veseli, ker je bil to odličen način za začetek moje nove zgodbe z Ducatijem. Ta teden si bom zagotovo prizadeval za nekaj več,” je dodal Bagnaia.

V zadnjem krogu je moral pritisniti svojega Ducatija skoraj, da preko svojih zmožnosti, saj je hotel končati dirko na stopničkah. “V zadnjem krogu sem veliko tvegal, ker po takšni tekmi nisem bil zadovoljen brez stopničk. Tako sem veliko potiskal, da sem preganjal Zarcoja. Ko sem videl, da je Joan s Suzukijem v zadnjem ovinku šel široko, sem poskušal popolnoma izstopiti in ga je bilo nemogoče, da ga ne bi prehitel, ker je naš motor tako močan na ravnini, je dejal Francesco.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj