Bagnaia: Med dirkači MotoGP je zdaj več spoštovanja

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2021 .

Italijan Francesco Bagnaia pravi, da se v MotoGP piše novo poglavje, v katerem med tekmeci vlada več spoštovanja. “Mislim, da se MotoGP spreminja,” meni dirkač Ducatija, ki je v 2021 zmagal na štirih dirkah in je bil glavni tekmec Fabia Quartararoja, kateremu je po padcu na dirki za VN Emilije Romanje prvi čestital za osvojeni naslov.

Odnosi med tekmecema za naslov so bili precej drugačni od preteklih sezon, ko je bilo med tekmeci, kot so Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Casey Stoner, ter Max Biaggi, pogosto zelo napeto. “Naš šport se očitno spreminja, saj pred leti ni bilo tako. Spoštovanje je zdaj glavno. Zdi se mi, da bolj kot kdaj prej.”

Bagnaia je bil za MotoGP netipično prijateljskih odnosov deležen tudi v Ducatijevi garaži, kjer je naletel na veliko podporo moštvenega kolega Jacka Millera, ki mu je bil na zadnjih dirkah sezone pripravljen pomagati v boju za naslov. “Veliko sodelujeva in to zagotovo koristi vsem nam. Včasih sva preizkusila različne zmesi gum ali druge zadeve in se nato pogovorila o prednostih in slabostih. Jack je odličen moštveni kolega, saj imava odlične odnose tudi po tretji sezoni skupaj. Oba se zavedava, da je sodelovanje najboljša pot do boljših rezultatov,” je še dodal Bagnaia.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish