Bagnaia: Marc Marquez si po Sachsenringu ni več podoben

Avtor prispevka: , objavljeno 19. septembra 2023 .

Francesco Bagnaia je pred dirko MotoGP v Indiji na glas povedal to, kar se vidi od daleč. Marc Marquez si po katastrofalnem, padcev polnem dirkaškem koncu tedna na Sachsenringu ni več podoben.

Nemško dirkališče je bilo eno izmed prizorišč, kjer je osemkratni svetovni prvak bil najmočnejši vse od njegove prve dirke MotoGP v 2018. Toda letos je tam padel kar petkrat, nato pa muhasti Hondi, ki ga je spet želela vreči iz sedla pokazal sredinca in odpovedal nastop na nedeljski dirki. Zaradi poškodb je Španec izpustil tudi naslednjo dirko na Nizozemskem, po poletnem premoru pa je vozil z očitno drugačnim pristopom. “Na vsega šestih dirkah sem si zlomil tri kosti in natrgal eno vez,” je pojasnil. “Potreben je nov pristop.”

Od takrat Marquez ne lovi odmevnih rezultatov, temveč se osredotoča na razvoj motocikla in šele na VN Avstrije je prvič letos pripeljal do cilja nedeljske dirke, drugačen pristop pa so opazili tudi tekmeci. Brad Binder je dejal, da je žalostno videti prvaka Marqueza in Quartararoja v tako velikih težavah, enakega mnenja pa je tudi Pecco Bagnaia.

“Zagotovo jima ni lahko, še posebej Marcu, ki se je močno trudil, da se je na prvih dirkah sezone uvrščal v prve vrste. Toda pri tem je veliko tvegal in pogosto padal. Očitno pa je, da se je po Sachsenringu nekaj v njegovi mentaliteti spremenilo, saj to ni tisti pravi Marc. To je jasno vsem.”

Bagnaia pa nekoliko težje razume težave Quartararoja. “Tudi Fabiu je težko, ne vem sicer kakšno vlogo igra njegova miselnost, saj je novi Yamahin motocikel hitrejši na ravninah, kot je bil prejšnji, ki pa je bil vedno v ospredju, v boju za zmage, zato težko razumem njegov položaj.”

Italijan pa se zaveda, da se stvari v MotoGP hitro obrnejo. “Ko sem prišel v MotoGP sem se znašel na enakem položaju, potem pa so se stvari obrnile na boljše. V MotoGP sem vstopil z ekipo Pramac in vozil motor, ki je bil enak kot v 2017, z novo nihajno vilico. Bila je neka mešanica in ves čas sem padal, brez da bi razumel, zakaj. Prvi dve sezoni sta bili zelo težki, ko pa sem prišel v tovarniško ekipo, so se tvari obrnile na bolje.”

Dirkač Ducatija je pripomnil, da imajo vsi najboljši dirkači obdobje, ko jim pač ne gre. “Vale (Valentino Rossi) je zmagoval od 2001 do 2005 in potem bil poražen v 2006, Marc je zmagoval od 2013 do 2014 in potem od 2016 do 2019. Ko motocikel deluje dobro, ali ko se tvoj slog ujema za motociklom, ti ni treba razmišljati, temveč lahko le uživaš v vožnji. To je izjemen občutek, ki omogoča doseganje vrhunskih rezultatov.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje